sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

RED CURRY

Tämän reseptin kehittely lähti siitä, kun oli aika taas päästä VgWokkiin. WgVok on niin hyvää! Jopa Jenkkakahvamies lähtee sinne ihan mielellään. Tiedättekö sen tunteen, kun lemppari ravintolassa on se lemppari annos, eikä uskalla kokeilla mitään muuta, kun voi käydä niin, että saattaa pettyä. Polkkatukkanaisen ehdoton suosikki annos on red curry.


  • 1 tlk Kookosmaitoa
  • reilu 1dl soijasuikaleita (pieni kourallinen)
  • 1 pkt maustamatonta tofua
  • 6-8 kaffir-limetin lehtiä
  • 1 paprika
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 2 tl soijakastiketta
  • Jasminriisiä


Keitä jasminriisi ohjeen mukaan. Pilko tofu ja paprika ja lisää kaikki ainekset kattilaan. Huom! Mikäli haluat jättää paprikaan suutuntumaa, lisää ne vasta 5 min päästä siitä, kun kastike kiehuu. Keittele niin kauan, kun soijasuikaleet ovat pehmeitä. Joskus lisään hieman soijakastiketta, mutta punaisella currytahnalla säätelen normaalisti makua. 

____________________________________________________________________

Kahvamies (Jenkka)

Ainekset:

-350g broilerin maustamaton fileesuikale
-1 sipuli
-1 paprika (punainen)
-1 chili
-2 rkl redcurrytahnaa
-1 tlk kookomaitoa (400ml)
-10 kpl kirsikkatomaatteja
-3 kpl kaffir-limetinlehtiä
-1 rkl kalakastiketta
-1 rkl oliiviöljyä (paistamiseen)

Ohje:

Tällä erää aloitellaan perinteikkään Thaimaalaisen keittiön herkun valmistus viipaloimalla kasvikset. Kun ns. perusduuni on tehty, niin jatketaan ruskistamalla broilerin fileesuikaleet. Ennen kuin kana on kypsää lisää joukkoon sipuli, paprika ja chili. Kypsennä vielä hetki ja lisää sekaan currytahna ja sekoita. Tämän jälkeen voitkin kipata kalakastikkeen ja kookosmaidon pannulle ja kiehautaa sen. Lisää joukkoon puolitetut kirsikkatomaatit ja kaffirlimetinlehdet, jatka hauduttamista miedommalla lämmöllä 20-30min. Ota tai jätä (makusi mukaan) kaffir-limelehdet soosiin, omasta mielestä maku parane mukana muhitessaan. Tarjoile vaikka jasmiiniriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti