sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

KREOLILAINEN MUNAKAS

On taas aika pitkän aamun ja kananmunareseptin. 
- Hyvää lomaa Jenkkis! 
Kreolilainen munakas on yksi resepti, jota teimme alkuainoinamme useasti. Pelkistä hyvistä aineksista ei voi tulla muuta, kuin hyvä lopputulos. Reseptin vinkkinä on hyvä sanoa, että munakas hautuu kyllä miedolla lämmöllä eikä pala. 



1 dl riisiä 
1 paprika 
2 tomaattia 
loraus öljyä 
6 kananmunaa 
suolaa 
pippuria



Keitä riisi kypsäksi ja valuta ne.
Suikaloi paprika.
Kalttaa tomaatit (upota tomaatit kiehuvaan veteen n.1min ja kuori), pilko ne isohkoiksi palasiksi.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää siihen paprikat. Paista muutama minuutti. Lisää sipuli, tomaatit, suola ja pippuri. Anna hautua noin. 10 minuuttia.
Lisää riisi tomaattipaprikaseokseen. Riko munat ja sekoita ne tasaiseksi haarukalla.
Lisää munat pannulle. Sekoita, lisää kansi ja anna hyytyä miedolla lämmöllä (1-2 asteella)

Vinkki: Hyvän munakkaan paistat niin, että lämmität pannun kuumaksi ja vähennät lämmön heti minimiin, kun munaseos on pannulla. Kansi päälle ja anna hautua hyvän tovin. Munakas ei pala, kun lämpö on mieto. 

Jäämme nyt molemmat lomalle, mutta blogi jatkaa samaan malliin. Ensi viikolla olemmekin tekemässä ruokaa mökillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti