sunnuntai 25. marraskuuta 2018

(PORK)KALAPASTA

Kalastajan unelmalounas saaristossa

 Tuotteet:
-150g kylmäsavulohifilettä
-2dl ruokakermaa
-tilliä
-3 dl pastaa (fusilli)
-1,5tl suolaa
-1rkl sitruunamehua

Ohjeistus:
Laita vesi kiehumaan kattilaan ja mausta reilusti suolalla. Keittele makaronit kypsiksi ja kaada vesi pois. Silppua tuore tilli ja nakkaa pastan joukkoon kerman ja sitruunamehun kaveriksi ja hämmennä. Paloittele lohifilee sopiviksi "kikkareiksi" ja lisää sekaaan. Anna lopuksi hautua hetken miedolla lämmöllä kattilassa.

_____________________________________________________________________________


Jenkkakahvamiehen pasta saattaa olla kalamiehen unelmalounas, mutta usein se unelmaksi jääkin. Sen sijaan, että kuuntelee toisen kiukuttelua, voi samassa ajassa pyöräyttää ruodottoman vaihtoehdon.


Porkkalaa tarpeeksi
Pastaa (suolaa pastavesi kunnolla)
2dl Kermaa
Tilliä
Sitruunapippuria
Sitruunamehua
3rkl Ravintohiivaa


Mikäli porkkala ei ole tuttua saat reseptin siihen esimerkiksi täältä
Muuten pasta on maailman helpoin valmistettava. Keitä pasta kunnollisessa suolassa. Vaikka kuvassa on penneä, suosittelen pastaan fusillia. Kun pasta on melkein valmista, kaada vesi pois ja lisää kerma ja mausteet. Lisää lopuksi porkkala ja ravintohiiva.

Samaan aikaan, kun Jenkkakahvamiehen kaltainen jäärä odottelee kalan käymistä koukkuun, voit itse lämmitellä saunan. Kannattaa muuten tehdä porkkalapastaa sen verran enemmän, että sille sekaanillekin riittää, koska se tulee kuitenkin sitä kinuamaan. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti