sunnuntai 18. elokuuta 2019

VIILLOKKI

-Blogiin pitäs taas jotain keksiä? Onko ideoita?
-No ollut aika kiirettä töissä, ei ole ehtinyt miettimään.
-Sama. No olisiko joku nopea arkiruoka?
-Käy, tehnyt pitkään mieli kokeilla pitkästä aikaan ysäri kouluruokalan helmeä kanaviillokkia. Mites tuo vegaani versio?
-Mitäh? No helposti! Vieläköhän ala-astelaiset söisi kanaviillokkia?
-Kai ne vetää jotain kokolihaburgeria siellä.
-Niin tai näin, me palataan ysärille!
-Ei muuta kun curryn käry keittiöön!

KANAVIILLOKKI


3 kpl broilerin reisikopi/koipiresi (kypsä)
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kanalientä
2 dl ruokakermaa
1 tl currya
1/2 tl valkopippuria
15 g voita
sitruunamelissaa koristeluun ja tuomaan makua


Preppaus:
Aloita operaatio kypsentämällä koipireisiä paketin ohjeen mukaan (200ºc noin tunti), jollet ole hommannut lihatiskiltä valmiiksi grillattuja. Noin, nyt sinulla on kasassa tarvittavat tykötarpeet.

Ota kypsät broilerin reisikoivet esiin ja viiltele haarukalla tahi käsin liha irti luusta sopivan kokosiksi palasiksi ja nauti sivussa jumalaisesta kanannahasta. Laita kattila levyllä lämpenemään ja lisää joukkoon voi kimpale lämpiämään. Kun sinulla on kattilassa kuplivaa voisulaa lisää sekaan curry ja ruskistele hetki. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja ruskista pikaisesti. Tämän jälkeen lisää lämmin kanaliemi vaiheittain ja sekoita ettei päässe paakkuuntumaan (ellet haluat muistella lämmöllä ysäri lapsuutesi kouluruokalaa). Keitä parisen minuuttia, jonka jälkeen voit lisätä sekaan kerman ja valkopippurin. Keittele vielä toiset pari minuuttia ja lisää lopuksi viillellyt kananpalat ja homma alkaakin olla lisukkeen valmistamista vailla valmis. Nauti esim. jasminriisin kanssa.

SOIJAVIILLOKKI


3 dl soijasuikaleita
1 kasvisliemikuutio

50g kasvirasvaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 kasvisfondi
2 dl kaurakermaa
1 rkl currya
1 tl suolaa
1 tl pippuria
1 dl vettä 
2 rkl sitrunamehua



Keitä soijasuikaleita reilussa vedessä kasvisliemen kanssa noin 30 min. (Pussin ohje ei mielestäni riitä). Kuivaa ja puristele keitetyt soijasuikaleet. Tee kastikepohja: Sulata kasvirasva kattilassa ja lisää vehnäjauho. Vehnäjauhoa ei tarvitse kypsentää, kun kastikkeesta tehdään vaalea ja kastike kypsyy keitellessä. Lisää kaurakerma ja mausteet (myös fondi) ja sekoita tasaiseksi. Lisää vettä sen mukaan, kuinka paksua haluat kastikkeesta. Itse tein aika paksua kastiketta. Lisää lopuksi sitruunamehu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti