maanantai 12. elokuuta 2019

VUOSI VEGESLIHAA

Luit aivan oikein. Vuosi! Vuosi on kyllä mennyt todella nopeasti. Julkaisemme kerran viikossa ja se onkin meille molemmille ihan hyvä julkaisutahti, koska emme vieläkään toimi arkena samassa keittiössä ja haluamme pitää blogin rentona. Meidän ja blogin aloitustarinaan pääsetkin tästä. Millainen vuosi sitten on ollut? No, mielestämme melko helppo. Välillä olemme ajastaneet postauksia viikkojenkin päähän, mutta välillä on ollut tilanteita, että samaan aikaan, kun toinen kirjoittaa blogia, niin toinen ottaa kuvaa vain muutama tunti ennen julkaisua. On kuitenkin ihana huomata kuinka paljon kävijämäärät nousee kokoajan. Kiitos siitä jokaiselle lukijalle. Mukavinta on kuitenkin touhuta keittiössä yhdessä. Olemmekin puhuneet paljon siitä, että kaikki muut pariskunnat katsovat sarjoja yhdessä niin me olemme joko geokätköilemässä tai teemme blogia. 
- Koskas me katsotaan esimerkiksi Koukussa -sarja loppuun Jenkkis?
- Tota ööh.. eiköhän se tämän vuoden puolella saada finaaliin..

Päätimmekin tehdä vuosipäivä extran ja teemme jostain jo julkaisusta reseptistä toisinnon sekä paljastamme omat TOP3 reseptit. 


JENKKAKAHVAMIES

Oma valintani osui tällä erää siskonmakkarasoppaan. Ei ehkä vuoden paras resepti, mutta pitkästä aikaa teki mieli soppaa ja tämä on ollut lempiruokiani pikkupojasta saakka.

Aikalailla samalle mennään, mutta pari muutosta tein. Koska itselläni on joku pervofiksaatio, että keitossa pitää olla sekä keittojuurkesia että vihanneskuutioita!



Alkuperäiseen ohjeeseen pääset tästä.
ja tässä päivitetty kauppalista:

-8 isoa perunaa (n. 800g)
-1,75l vettä
-1ps keittojuureksia
-1ps vihannessekoitusta
-1 kpl sipuli
-4 kpl valkosipulinkynttä
-1 kpl lihafondi
-2 kpl laakerinlehtiä
-10 kpl maustepippuria
-10 kpl ylläriä viisipippuri sekoituksesta (lotto arvonta)
-1tl aromisuolaa
-1tl paprikajauhetta


Jenkkiksen Top-3

Shakshouka - Tämän reseptin olen aikoinani löytänyt Haapasalon Villen Gruusian seikkailuja seuraamalla, tämä tomaattinen-muna-hässäkkä löi silloin ällikällä ja on edelleen sunnuntain munarallin suosikkini. Piste.
Uunifetapasta - Tämä vuoden kohutuin resepti pääsee listalleni. Uskomattoman hyvää, varsinkin oma tuunattu pekoni versioni!
Red Curry - Tämän ruokalajin olen löytänyt vasta myöhemmällä iällä, mutta ihastuin välittömästi. (Tämä toimii erinomaisesti myös vegaanisena!)

+Bonus maininta: Polkkiksen punajuuririsotto tuunattuna aurajuustolla vei kielen mennessään ja jätti hernemaissipaprikat pakastealtaaseen.

Hieno vuosi takana, vielä hienompi edessä. Jenkkis kiittää ja kuittaa.



 POLKKATUKKANAINEN

Minun toisinto on Nyhtösoijaburger. Todella hyvä! Tein muutaman pienen muutoksen reseptiin ja ei kun nauttimaan. 




4 soijapihviä
1 sipuli
2 kasvisliemikuutiota
3 dl grillauskastiketta
1 dl Öljyä paistamiseen

Reilu loraus siipikastiketta.

  • Keitä soijafileet pehmeiksi kasvisliemessä. Itse keitin noin puoli tuntia. Anna jäähtyä ja revi fileet pieniksi paloiksi.
  • Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen sipulit. Kuullota hetki. Lisää pannulle revityt soijafileet ja grillauskastike. Paista 5-10 minuuttia.
  • Tässä kohtaa kaivoin noitapadan ja kippasin nyhtösoijan pataan. Lämmitin padan ensin täysillä niin, että grillikastike porisi ja vähensin sitten lämmön ykköselle ja annoin padan porista liedellä noin tunnin.


Polkkatukkanaisen top 3

Risotto - Ai että, me keskustellaan vieläkin tästä postauksesta. Mutta olen iloinen, että Jenkkakahvamieskin käy alkon kautta hakemassa sen viinin siihen risottoon ennen keittiöön menemistä.
Munakasmuffinssit -  Aika ensimmäisiä postauksia. Näitä tulee tehtyä kuukausittain, kun ne on niin helppoja ottaa mukaan vaikka evääksi töihin. 
Kreolilainen munakas -  Niin kuin olemme monessa postauksessa kertoneet niin teemme usein sunnuntaisin aamiaisen hieman hitaammin ja istahdamme ihan kunnolla alas. Tämä munakas nähdään meidän aamiaispöydssä melko useasti. Melkeinpä tämä tai Shakshouka.

Olipa äärettömän vaikea valinta. Ja tämä top -lista on tehty niin tunteen mukana ja saattaisi olla täysin eri jos sen tekisi vaikka huomenna.

Kiitos tästä vuodesta ja hommahan jatkuu. Uusia postauksia siis joka sunnuntai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti