sunnuntai 6. lokakuuta 2019

TÄYTETYT TOMAATIT

- Tekisi mieli täytettyjä tomaatteja. 
- Mitä sä laitat niihin täytteeksi?
- Aurajuustoa ja sientä. Äidin resepti.
- Eli mennäänkö me sienimetsään?
- No ei. Purkkisieniä. Marinadissa sen salaisuus.
- No nyt täytyy sanoa, että maistamatta p*skaa.
- Ei! Todellakin teen niitä nyt ja sinä teet omiasi. 
- Aha. Teen pekoniin käärityt tomaatit maksa täytteellä.
- Senkus! Tulet yllättymään!

TonTon TOMAATIT
Lihaton, Laktoositon, Gluteeniton, Soijaton, Munaton


6 tomaattia
1 tlk marinoituja herkkusieniä
1 dl aurajuustoa
1 dl emmental juustoraastetta

- Sun kuvasta puuttuu suola ja pippuri.
- Ei puutu. Aurajuusto on suolaista ja pippuria ei tule.


Leikkaa tomaateista kannat ja pois ja kaiverra tomaatti ontoksi. Heitä tomaattien sisäosa paistinapannulle, pannu saa olla melko kuuma. Valuta tölkkisienistä suurimmat öljyt pois ja lisää pannulle. Täyte saa kiinteytyä pannulla ihan jonkun tovin. Itse laskin ajaksi 15 min, mutta eipä se hallaa olisi tehnyt, jos olisi tovin kauemminkin täytettä paistellut. Täytteestä haihdutetaan siis nestettä ja täyte kiinteytyy kyllä ajan myötä. 
Kun täyte on kiinteytynyt lisätään aurajuusto niin, että se sulaa tasaiseksi täytteeseen. 
Lusikoi täyte tomaatteihin ja lisää juustoraaste tomaattien päälle. 
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja anna tomaattien olla uunissa noin 20 minuuttia.

- Älyttömän hyvää vai mitä?
- No joo, myönnetään, että maku pääsi ylläättämään.



JAUHELIHA-AURAJUUSTO TÄYTETTEISET TOMAATIT


Aine-osat:

-8kpl tomaatteja (suht isoja)
-250g jauhelihaa
-1kpl sipuli
-1,5dl aurajuustoa
-1 punainen chili
-1tl mustapippuria
-1tl basilikaa
-2dl juustoraastetta (pinnalle)


Ohje:

Aloita hienontamalla sipuli ja chili. Tämän jälkeen leikkaa tomaateista päälaki irti ja koverra sisusta pihalle ja tee niistä hakkelusta. Siirrä kovetterut tomaatit voideltuun uunivuokaan odottamaan. Laita pannu lämpiämään ja freesaa sipulit ja chili. Lisää joukkoon jauheliha ja anna paistua muutaman minuutin, lisää joukkoon tomaatti hakkelus. Anna muhia keskilämmöllä ilman kantta kunnes tomaateista haustuu vesi noin puoleen, lisää joukkoon mausteet ja aurajuusto ja anna muhia vielä, että täytteestä tulee suht kiinteää. Ota pois levyltä ja ala lapioimaan täytettä tomaattien uumeniin. Täytettä saa olla ihan yläreunaan saakka. Koristele pinta vielä juustoraasteella. Laita uuniin 225-asteeseen n. 20 minuutiksi. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti