sunnuntai 15. marraskuuta 2020

UUNIPERUNA

- Tehdäänkö seuraavaksi vaikka uuniperunaa blogiin?
- Tehdään vaan. Tehdäänkö me siitä vain yksi resepti?
- Miten niin? Kaksi niin kuin aina.
- Kun peruna on peruna. Että miten minä saan siitä lihaversion?
- Anteeksi mitä?
- Että miten minä saan siitä lihaversion, kun uuniperuna on kuitenkin vain peruna. 
- Voi rakas. Uuniperunan juttu on ne mössöt sen uuniperunan kanssa. Eli se täyte.
- Jaa jaa. No minähän voin tehdä vaikka porotäytettä.
- Juu niin voit!

UUNIPERUNA tofutäyte

1/2 pkt revittyä maustettua tofua
1/2 punasipuli
1 rkl ruohosipulia
1 pikari kaura creme fraice
1/2 sitruunanmehu
(pieni suola halutessa) 

2 perunaa (esimerkiksi rosamunda)
ölyä perunan päälle
suolaa perunan päälle
Aloita pesemällä perunat hyvin. Tämän jälkeen töki perunaan haarukalla reikiä ja öljyä sitten peruna. Laita peruna sitten folion päälle ja ripauta pieni suola perunan päälle.  Sulje perunat folioon (jokainen omaansa) ja laita ne uuniin. 200 astetta noin 50 min. Kypsennysaika riippuu toki paljon myös perunoiden koosta. 
Tee siiten se ihana täyte. Lisää creme fraiceen sitruuna ja ruohosipuli. Lisää sitten punasipuli ja lopuksi sekoita joukkoon tofu. Laita kulho sitten jääkaappiin vetäytymään. 
Kun perunat ovat valmiit, tee perunaan kuvanmukainen halkio perunan puoliväliin saakka. Avaa peruna varovasti ja lisää täyte. 


UUNIPERUNA porotäyte
 
-3kpl Rosamunda perunoita (isohkoja)
-100g savuporonpaistileikkelettä
-2dl kermaviiliä
-3rkl piparjuurikastiketta
-1kpl iso suolakurkku
-1rkl sitruunamehua
-1/2 nippu tuoretta persiljaa
-1tl mustapippuria
-1tl suolaa
Aloita pesemällä perunat mullasta ja kuivaamalla ne hyvin. Töki seuraavaksi haarukalla niihin reikiä, kietaise lopuksi möllykät tiiviisti alumiinifolioon ja nakkaa uuniin 200°c noin tunniksi kypsymään.
Tällä välin on aika valmistaa uunipotuille maukas täyte. Pilko savuporo ja suolakurkku pieniksi kuutioksi sekä silppua tuore persilja. Ota näpsäkän kokoinen kippo esiin, kumoa sinne kermaviili pohjalle ja nakkaa kulhoon loput ainesosat (savuporo, suolakurkku, piparjuuri, sitruunamehu, persilja, suola sekä mustapippuri). Sötkötä keskenään sekaisin ja laita jääkaappiin maustumaan.
Kun potut ovat olleet tunnin verran uunissa, niin ota ne ulos ja anna hetken jäähtyä, sillä alumiinifolio saattaa olla tässä vaiheessa melko lämmin. Avaa käärö ja tee perunoiden pintaan ristikkäiset viillot ja purista hieman, että peruna hieman avautuu. Laita höyryävän perunan sisälle reilu köntsä täytettä ja nauti!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti