sunnuntai 31. tammikuuta 2021

VÄLIPALAPATUKKA

Käymme aika paljon geokätköilemässä ja kaikki, jotka lajiin on hurahtaneet tietävät, että kätköilypäivät saattavat venähtää joskus pitkiksikin reissuiksi. Välillä jostain hyökkää niin nälkä, että jotain syötävää on saatava ihan heti! 
- Polkkiksen kiukkunälät on muuten välillä todella pahoja!
- Hei kiitos! On kyllä pakko todeta, että yllättävän hienosti Jenkkis on minun nälkäkiukut kestänyt. 
Ongelma on siis välillä todellinen ja usein käymmekin hakemassa vähän kolmioleipää ja proteiinivanukasta kaupasta. Tässä kohtaa tilanne on useasti kuitenkin todella paha, eikä kaikki valinnat ole aina ihan järkeviä painonhallinnan kannalta. Olemme kuitenkin tajunneet ottaa nykyään proteiinipatukoita mukaan. Sillä saa näppärästi katkaistua sen kovimman kärjen kiukkunälästä. Aloimme kuitenkin miettimään olisiko järkevää tehdä proteiinipatukoita itse? No pystyyhän niitä! Useasti kaikki aineet löytyvät myös suoraan kaapista.
 
VEGAANINEN PROTEIINIPATUKKA


140g Maapähkinävoi (sokeriton)
80g Agavesiirappi/Hunaja
0,5 dl Vettä
20g Kaurahiutaleita
20g Proteiinijauhetta (suklaa)

Kuumenna kattilassa maapähkinävoi ja siirappi koko ajan sekoittaen. Pienennä lämpöä, kun massa on juoksevaa ja jatka sekoittamista, kunnes koostumus on tahnamainen. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja vesi, sekoita tasaiseksi. Lisää proteiinijauhe vähitellen koko ajan sekoittaen. Kun kaikki raaka-aineet on lisätty, anna massan jäähtyä. Tämän jälkeen vaivaa massaa käsin, jotta siitä tulisi mahdollisimman tasainen. Siirrä massa suorakulmionmuotoiseen vuokaan tai rasiaan ja painele tiiviiksi levyksi. Laita massa puoleksi tunniksi pakastimeen jähmettymään ja leikkaa tämän jälkeen patukoiksi tai pieniksi suupaloiksi.

Näissä proteiinipatukoissa on noin 404kcal/100g 


SUKLAISET VÄLIPALAPATUKAT


2,5dl puurohiutaleita
100g tummaa leivontasuklaata
n. 1/2 dl kuivattuja marjoja (Rainbow Berry Mix - vadelma, mustikka, karpalo ja mansikka)
2rkl hunajaa
n.60 g voita
ripaus suolaa



Patukoiden valmistaminen on kohtuu simppeliä. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon hunaja. Rouhi 50g suklaata pieneksi esim. veitsellä murustaen. Pilko halutessasi myös hieman kuivattuja marjoja (tässä pussissa mansikat olivat ainakin melko isoja). Laita kulhoon puurohiutaleet, marjat, suklaarouhe sekä ripaus suolaa. Suolan kanssa saa olla tarkkana, ettei mene liikaa. Sekoita lopuksi voihunaja-seos kippoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jaa massa Lidlin 2018 vuosimallin silikoniseen patukkavuokaan, saa taputella melko kiinteiksi. Nakkaa jääkaappiin jäähtymään. Tällä välin sulata loput suklaasta vesihauteessa ja koristele patukat juoksevalla suklaalla ja laita takaisin jääkaappiin jäähtymään. Sitten vain ulos kiukuttelemaan!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti