sunnuntai 12. toukokuuta 2019

WINGSIT + DIPPI

On aika jännittää taas Leijonien puolesta, kun MM-kisat pamahtavat käyntiin. Mikä olisikaan parempi kisaruoka, kuin wingsit? Polkkatukkanainen tekee wingsit kukkakaalista, kun Jenkkakahvamies valmistaa mahtavan dipin. 
Veikkauksia, että nähdäänkö tänä vuonna torilla ja mitä teidän kisaeväistä löytyy?
Kukkakaaliwingsit

1 kpl kukkakaali 

Leivitystaikina 

1 dl vehnäjauhoja ripaus suolaa
1/2 tl savupaprikajauhetta 
1 dl vettä loraus öljyä 

Tulinen kastike
 
1 dl Texas Pete -kastiketta 
1 rkl voita (sulatettuna)

Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.
Huuhtele kukkakaali ja pieni sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot, suola ja paprikajauhe. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Pyöräyttele kukkakaalit taikinassa, nuppuosioiden tulisi peittyä taikinaan kokonaan. Asettele palaset öljyllä voidellulle leivinpaperille.
Paista kukkakaaleja uunissa n. 20–25 minuutin ajan, kääntele välillä.
Valmista sillä aikaa tulinen kastike. Sulata voi, lisää joukkoon Texas Pete.

DIPPI

Ranch -kastike

2 dl Kermaviili
1/4 tl Paprikajauhe
1/4 tl Tilli kuivattu
1/4 tl Persilja kuivattu
1/4 tl Sipulijauhe
1/4 tl Valkosipulijauhe
1/4 tl Chilijauhe
0.1 tl Oregano kuivattu
0.1 tl Juustokumina eli jeera
0.1 tl Suola
0.1 tl Mustapippuri
1 tl Sitruunan mehu
1 rkl Ruohosipuli tuore, pieneksi silputtuna


Anna dipin maustua kelmun alla ainakin sen aikaa, kun kanat tulevat uunista.
Jenkkakahvamies teki kanat paketin ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti