tiistai 18. kesäkuuta 2019

KASTIKE EXTRA


Juhannus. Vihdoin se on täällä! Teimme nyt juhannusta kunnioittaen kastike extran ja tässä postauksessa löytyvät kaikki ohjeet alla oleville pulloille. Kahden desin pullot ovat kivan kokoisia ja tämänkaltainen setti varmasti ilahduttaa vaikka mökkiviemisinä. Ketsuppia lukuunottamatta kaikki kastikkeet tekee alle tunnissa! 
 

VEGAANINEN KONJAKKISINAPPI


2 dl sinappijauhoa
2 dl sokeria
2 dl kookoskermaa
4 tl peunajauhoja
3 rkl omenaviinietikkaa
3 rkl konjakkia

Kaada kylmään kattilaan sinappijauhe, sokeri ja perunajauho. Sekoita kuivat aineet tasaiseksi vispilällä. Lisää kookoskerma ja sekoita seos tasaiseksi. Edelleen kylmään kattilaan. Kun seos on tasaista ja kaikki ainekset sileinä kattilassa on aika laittaa liesi päälle. Keitä miedolla lämmöllä hetki niin, että sinappi pulpahtaa kerran. Perunajauho ei tarvitse enempää kypsentämistä. Nosta kattila liedeltä ja lisää omenaviinietikka ja konjakki. vispaa sinappi kerran vielä ja kaada sinappi lämpimänä lasipurkkiin. Anna sinapin tekeytyä vuorokausi. 
Konjakin voi toki jättää reseptistä kokonaan pois sekä kookoskerman voi vaihtaa normaaliin kuohukermaan.


---------

KETSUPPI

1 kg kypsiä tomaatteja

1 punainen paprika
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl siirappia
1 dl ruokosokeria
1 dl omenaviinietikkaa
1,5 tl suolaa
1/4 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl kanelia
ripaus mustapippuria

Kalttaa osa tomaateista eli kasta ne kiehuvan kuumaan veteen ja kuori ne. (Voit kaltata myös kaikki tomaatit, mutta ketsuppiin jää kiva suutuntuma kuorista). Kuutioi kaikki tomaatit. Poista paprikan kanta ja kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Sekoita siirappi, ruokosokeri, omenaviinietikka ja suola. Kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä ilman kantta noin 30 minuuttia.
Soseuta seos sauvasekoittimella ja lisää mausteet. Maista ja lisää halutessasi mausteita. Keitä vielä noin 30 minuuttia, kunnes ketsuppi on sopivan sakeaa.
Jaa hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje tölkit hyvin ja anna jäähtyä. Säilytä ketsuppi jääkaapissa.


--------  

VEGAANINEN PESTO

2 kourallista basilikaa
1 dl oliiviöljyä
40 g pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl ravintohiivahiutaletta
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla, öljyttömällä pannulla, jolloin maku irtoaa paremmin. Älä päästä mustumaan. Pane puolet yljystä ja kaikki muut ainekset korkeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää loput oliiviöljystä vähitellen, kunnes pesto on sileää tahnaa. Tarkista lopuksi maku. Jos et käytä kaikkea pestoa heti, säilytä sitä jääkaapissa lasipurkissa. Pesto säilyy muutaman päivän jääkaapissa.

--------- 

PERSILJAPESTO 



1 nippu persiljaa
3 kpl valkosipulinkynsiä
2 tl sitruunamehua
40g pinjansiemeniä
1/2 dl parmesanraastetta
1 dl oliiviöjyä
1tl mustapippuria
1tl vuorisuolaa

Heitä kaikki aineet korkeaan astiaan ja surruttele sauvasekoittimella tasaiseksi pestotahnaksi. Helppoa kuin mikä! (ps. varo laittamasta liikaa suolaa, kannattaa maistaa ennen kuin iskee kaiken natriumkloridin kyytiin)



---------

MAJONEESI


1 muna
1,5 dl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl sinappia
1 rkl etikkaa

Videosta näet helpot ohjeet, mutta yksinkertaisemmillaan majoneesin teet niin, että Lisäät munan (kokonaan) korkeaan astiaan ja lisäät öljyn munan päälle. Lisää sitten suola, etikka ja sinappi ja surauta majoneesi sauvasekottimella. Tarkista maku.

-----------

PAHOLAISEN HILLO


2 tlk tomaattimurska
400g paprikaa (punainen)
1 sipuli
2-4 chiliä
1 kokonainen valkosipuli
1/4 tlk jalapenoa

Paloittele kaikki pieneksi ja keitä noin 40min. Hyvä väline pilkkomiseen on kolmiteräinen "Minuutti-Mikko".

1 pkt hillo-marmeladisokeri
0,5 dl väkiviinaetikkaa
2 tl pizzamauste
2 tl suolaa

Keitä noin 10 min. Purkita hillo lämpimänä desinfioituihin purkkeihin ja sulje kansi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti