perjantai 6. joulukuuta 2019

SAARISTOLAISLEIPÄ

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! On mahtavaa voida juhlia tätä päivää. Tämä päivä tuntuu kotona aina lämpöiseltä, kun aamupäivällä on tapana paistaa saaristolaisleipää illaksi. Tästä taikinasta tulee kolme vuokaleipää. Saaristolaisleipää tekee useamman tunnin, mutta työvaiheet ovat helppoja ja saa kodin tuoksumaan jouluiselta.

SAARISTOLAISLEIPÄ



1 l piimää 
1,5 palaa hiivaa
1,5 rkl suolaa
3 dl siirappia
3 dl vehnäleseitä
3 dl kaljamaltaita
3 dl ruisjauhoja
10 dl vehnäjauhoja


Lämmitä piimää mikroaaltouunissa kädenlämpöiseksi. Liota hiiva piimään. Lisää myös suola ja siirappi. Lisää myös kuivat aineet. Jätä taikina kunnolla löysäksi. 
Kohota taikinaa liinan alla 1,5h. Nostele taikina lusikalla kolmeen vuokaan (jätä reilusti myös tilaa, koska leipä kohoaa vielä uunissa). Kun taikina on vuoissa anna kohota vielä puoli tuntia liinan alla.
Paista 170 ´c noin 1 h 50 min. Sivele leipiä uunissa aina välillä siirappi-vesi seoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti