sunnuntai 8. joulukuuta 2019

TÄYTETTY PAISTI

On taas jouluisen reseptin aika. Mikä olisikaan jouluisampaa, kuin täytetty paisti. 
- Siinäpä sinulle haastetta...
- Voi Jenkkis. Näilläkin vuosilla, mitä meillä on takana sä et edelleenkään tajua sitä, että lähes kaiken pystyyy kasvisversioksi kääntämään. 
- No näytähän.
- Kepeästi. Teen paistin varmaan seitanista.  Se tuntuisi jotenkin järkevältä käsiteltävältä. 

TÄYTETTY SEITANPAISTI


Seitan

3 dl gluteenijauhoa
0,5 dl gram- eli kikhernejauhoa
3 dl kasvislientä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi murskattuna


Täyte

1 pieni sipuli
1 pienehkö paprika
1 chili
100 g chili paprika tuorejuustoa



1. Sekoita jauhot ja kasvisliemi. Lisää muut taikinan aineet.
2. Vaivaa seitan-taikina ja kauli neliön muotoiseksi leivinpaperille.
3. Paista sipuli ja paprika. Tämän jälkeen sekoita kaikki täytteet keskenään. 

4. Levitä täyte seitan-neliön yläosaan ja rullaa seitan. Tätä paistia ei tarvitse keittää.
5. Kääri folioon ja paista uunissa 200 astetta n. 1h ja kääntele vartin välein.
6. Anna jäähtyä ja leikkaa paisti. 


VINKKI: Yritä saada mahdollisimman "kuiva" täyte, jotta paisti kypsyy kunnolla sisältä. Käytä tuorejuustoa harkitusti.


POSSUNFILEERULLA


n. 1kg possun ulkofilee
1 sipuli
1 paprika
3 valkosipulinkynttä
1tl suolaa
1tl pippuria
100g tuorejuusto (yrtti)
2dl tuoretta pesiljaa
140g pekonia



Ota possupala huoneenlämpöön n. 30min ennen kun alat työstämään sitä. Leikkaa possunfilee tasaiseksi levyksi (täältä hyvä ohje). Ripottele lihan pintaan suola ja pippuri, anna maustua sen aikaa kun loihdit täytteen lihalle.
Kuutioi paprika ja sipulit ja kuullota niitä hetken aikaa pienessä tilkassa öljyä. Levitä tuorejuusto lihalevyn pintaan tasaisesti. Lisää juustokerroksen päälle paprika-sipuliseos ja lisää lopuksi päälle persilja nuppuja. Kääri lihalevy rullaksi kääretortun tapaa. Kieputa rullan ympärille paketillinen pekonia niin että pekonin päät jäävät rullat alle. Sido lopuksi lihaherkku paistinarulla nätiksi paketiksi. Tökkää paistomittari lihankeskelle ja liha vuokaan ja vuoka uuniin 150 asteeseen. Anna muhia siellä kunnes lämpömittari näyttää n. 70 astetta (n. 1,5h). Ota pois uunista ja kääräise folioon ja anna vetäytyä vartin verran. Tarjoile esim. peruna-lanttumuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti