sunnuntai 11. lokakuuta 2020

KANTTARELLIPIIRAKKA

-Muistatko kun käytiin sienestämässä.
-Juu, vaikka siitä ei paljoa jälkipolville kerrottavaa jäänyt.
-No eipä oikeastaan. Onneksi on tuttavapiirissä vähän parempaa sienisilmää.
-No, kunhan ei jalkasientä (badumtshii)!
-Ehe ehe. Saatiin kuitenkin lahjoituksena kilon verran kanttarelleja, niistä pitäisi jotain kehitellä. Ideoita?
-Miten olisi sienipiirakka? Ei ole tullut ikuisuuksiin kyllä syötyä.
-Käy, mutta enpä ole muistaakseni koskaan itse väkertänyt.
-No en minäkään. Uusille aluevesille siis.. 


KANTTARELLIPIIRAKKA
Pohja:
100g voi
2,5dl vehnäjauho
1dl juustoraaste
0,5dl vesi
1tl leivinjauhe

Täyte:
3dl kanttarelleja
2dl kermaviili
2kpl kevätsipuli
1tl suola
1tl mustapippuri
2kpl kananmuna
2dl juustoraastetta
pari oksaa tuoretta timjamia




Aloitetaan valmistamalla piirakkapohja. Laita kulhoon jauhot sekä leivinjauhe. Jos otat voin suoraan jääkaapista, sulata sitä n.10s mikrossa ja lisää juustoraasteen kanssa kulhoon. Nypi voi jauhojen sekaan että siitä tulee kiinteä taikinaa, lisää lopuksi kylmä vesi. Kun taikina on sopivan kiinteää, laita jääkaappiin odottelemaan täytteen valmistamisen ajaksi.
Aloita pilkkomalla kevät sipuli ohuiksi renkaiksi. Sitten ryöppää kanttarellit paistamalla niitä hetken kuumalla pannulla, niin että niistä lähtee ylimääräinen neste pois. Siirrä sivuun jäähtymään. Kippaa seuraavaksi kulhoon kermaviili, juustoraaste, muna, sipuli ja mausteet. Sekoita aineet keskenään sekaisin.
Ota taikina jääkaapista ja vuoraa sillä piirakkavuoka (tällä erää käytössä halkaisijaltaan ~23cm astia) reunoja myöten. Voit halutessasi esipaistaa pohjaa n.10min 200 asteessa, ei pakollista. Lisää vuoan pohjalle ensin käsitellyt sienet ja kaada päälle kermaviilitäyte. Sitten vain uuniin n. 30 minuutiksi, piirakka on valmis kun pinta on ottanut kauniin ruskea värin. Nauti syksyn herkuista! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti