lauantai 2. marraskuuta 2019

HALLOWEEN

Syksyn paras asia on ehkä Halloween. Tuo ihana kurpitsajuhla tuo valoa niihin vuoden ensimmäisiin oikeasti pimeisiin iltoihin. Halloweenina on myös kiva hullutella resepteissä. Perinteinen kuukauden muna saakin tänään lohikäärmemunien piirteitä.

MARMORIMUNAT ELI DRAGON EGG



4 munaa
elintarvikeväriä

Laita munat kylmään veteen kattilaan. Keitä munat koviksi n. 11 minuuttia (veden kiehimisen alettua). Riko kananmunan kuori, mutta älä kuori munaa. Lisää elintarvikeväriä pieneen astiaan veden kanssa noin 1 rkl. Lisää väriä oman värisilmän mukaan. Anna munat olla väriaineessa noin 1 h. Kuori munat.



NAKKIMUUMIOT

Halloweenin kauhuteemaat sopii myös vähän tuunattu versio perinteisistä nakkipiiloista eli nakkimuumiot!



-1pkt nakkeja (280g)
-1pkt lehtitaikinalevyjä (tähän nakkimääränä menee n. 250g)
-1kpl kananmuna
-viipalejuusto
-mustapippuria
-1dl paholaisenhilloa



Ota pakastimesta hyvissä ajoin lehtitaikina levyt sulamaan. Kunnes taikina on ns. kaulittavaa, niin kauli se n. 15x30 kokoiseksi. Sitten leikkaa veitsellä (taikka kuten jenkkis käytti pizzaleikkuria) takina pystypäin kuuteen osaan, eli n. 2,5 senttiä leveiksi suikaleiksi. Toista tämä vaihe vielä kolmeen kertaan, jolloin sinulla on edessäni 24 "kääröä". Kietaise jokaisen nakin ympärille kaksi käärinliinaa siten, että yläpäähän jää ns. aukko kasvoille. Voitele muumiot munalla ja laita uuniin palsamoitumaan 20 minuutiksi 200 asteeseen.
Tällä välin voit askarrella paskarrella muumioille näyttävämpää likinäköä silmien muodossa. Ota siivu juustoa ja leikkaa pillin kärjellä ympäränmuotoisia palluroita silmämuniksi ja tee mustuaiset esim. mustapippurirouheesta.
Kun muumioiden käärinliinat ovat ottaneet kivasti väriä pintaan poista konkkaronkka uunista ja hetken jäähtymisen jälkeen anna muumioille näkökyky. Sen jälkeen suosittelen dippailemaan esim. omatekoiseen paholaisenhilloon ja päästää muumiot temmeltämään mahalaukkuun. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti