sunnuntai 31. toukokuuta 2020

GUA BAO

- Oletko huomannut, että kaikki höyryttäminen on nyt jotenkin todella trendikästä?
- Joo. Itse höyryttelen postimerkkejä kuorista.
- Jenkkis!

- Ai niinkun höyrynakit?
- Ei nakit. Tai ehkä nekin, mutta ihan yleisesti. Kaikki mykyt ja esimerkiksi näin kaupassa Bao Bun -leipiä. 
- Mitäs ne on?
- Leivät lämmitetään höyryttämällä ja täytetään haluamalla tavalla lihalla ja kasviksilla. 
- Okei, vaikuttaa mielenkiintoiselta. 
- Juu ovat itämaisia street food juttuja. Vaikka sämpylöitä saakin nykyään ihan kaupasta niin pitäisikö tehdä sämpylätkin itse?
- Tehdään tietenkin itse!

GUA BAO -sämpylät

 

2 dl vettä
1,5 tl kuivahiivaa
3 rkl ryöpsiöljyä
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa


Sekoita hiiva ja öljy kädenlämpöiseen veteen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste ohuena nauhana kuivien aineiden sekaan. Lisää tarvittaessa jauhoja vähän kerrallaan.

Siirrä taikina tämän jälkeen kohoamaan liinan alle 45 minuutiksi. Vaivaa taikinasta ilmat pois ja muodosta taikinasta tanko ja jaa 12 osaan. Pyörittele palat palloiksi. Kauli palloista noin puolen sentin paksuiset kiekot. Öljyä kiekot kevyesti ja taita kahtia. Anna nousta liinan alla vielä puolisen tuntia. 
Laita kattilaan n. 2cm vettä pohjalle kiehumaan. Tarkista ettei höyrytyskori osu veteen ja ettei vesi lopu kattilasta.
Kypsennä sämpylöitä höyryssä 6-9 min. Pidä kansi kiinni höyrytyksen ajan.



KASVIPROTEIINI


250 g Beanit suikale - valkosipuli & yrtti

25 ml Hoisin kastiketta
 

Beanit suikaleet ovat siitä mukavia, että ne on oikeasti ihan mukavasti maustettuja jo valmiiksi. Paista suikaleet siis vaan pannulla ja lisää hoisin -kastiketta makusi mukaan, mutta reilusti.


LIHAPROTEIINI

 
300g broilerin fileesuikale (maustamaton)
1rkl rypsiöljyä
1kpl salottisipuli

1kpl valkosipulinkynsi
25ml Hoisin kastiketta
1tl suolaa
1tl mustapippuria
1tl chilijauhetta

Paista broilerinsuikaleet pienessä määrässä rasvaa. Kunnes ovat saaneet hieman väriä, lisää joukkoon sipulit kuullottumaan. Lisää broilerien ollessa kypsiä sekaan vielä kuivat mausteet sekä Hoisin kastiketta, oman maun mukaan. Iske täyte lämpimin bunien väliin ja nauti!



YHTEINEN KASVISTÄYTE

1 rkl Öljyä
0,5 dl Vettä
100 g Keräkaalta
2 Porkkanaa
2 rlk Soijaa
2 rkl hoisin -kastiketta
4 Valkosipulin kynttä
N. 1 rkl Raastettua inkivääriä
0,5 Chiliä
1 rkl Kuorittuja seesaminsiemeniä

Tuoretta korianteria
Kuorittuja seesaminsiemeniä
Chiliä


Sikaloi kaali ja porkkana todella ohuiksi suikaleiksi. Hyvä apuväline tähän on julienne leikkuri. Lämmitä öljy pannulla ja lisää kaali, porkkana ja hieman vettä. Lisää soija ja hoisin -kastike. Paista kaali ja porkkana pehmeäksi ja lisää inkivääri, valkosipuli, chili ja seesaminsiemenet.
Lisää leivän väliin kasvistäyte ja proteiini. Lisää vielä tuoretta korianteria, seesaminsiemeniä ja paloiteltu chili annoksen pinnalle. NAuti hyvässä seurassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti