sunnuntai 24. toukokuuta 2020

PANNUKAKKUMUROT

Ollaan taas ruokatrendien aallonharjalla, kun aloimme tuhtaamaan pannukakkumuroja. Nyt täytyy sanoa, ettei somevillitys tässäkään reseptissä ole ihan tuulesta temmattu. Työläs kyllä, mutta johonkin ihanaan vapaapäivän aamuun oiva rakkaudenosoitus.

PANNUKAKKUMUROT 
1 iso kananmuna
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 rkl juoksevaa margariinia tai voisulaa


Mustikoita
Vadelmia
Vaahterasiirappia
Lakritsiyrtti 



Riko kananmunan rakenne huolellisesti kulhossa. Sekoita munaan maito ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva ja anna taikinan turvota jonkin aikaa jääkaapissa.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota pannulle pieniä lantin kokoisia pannukakkuja. Tässä testataan pannun kuntoa. Hyvälle pannulle ei rasvaa tarvita, mutta heikommalla pannulla rasvaa tullaan tarvitsemaan paistossa. 

Kahdelle hengelle tämä resepti riittää vallan mainiosti. Ja on paljon mukavampaa on pursotella lantteja yhdessä, koska kahteen kulholliseen pannukakkumuroja tarvitaan viisi pannullista taikinaa. 


VEGAANISET PANNUKAKKUMUROT
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria

1 tl vanilijasokeria
2 tl leivinjauhetta
Ripaus suola
2 tl omenaviinietikkaa
2,5 dl mantelimaitoa



Yhteen annokseen
Mustikoita 30g
Vadelmia 15g
Agavesiirappi 20g
Lakritsiyrtti 

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sokerit ja suola. Lisää sekaan kasvimaito ja omenaviinietikka ja anna levätä 5 min. Kaada taikina pursotinpussiin. Tässä testataan pannun kuntoa. Hyvälle pannulle ei rasvaa tarvita, mutta heikommalla pannulla rasvaa tullaan tarvitsemaan paistossa. 

Lisää paiston jälkeen rarjat, lakritsayrtti ja siirappi lautaselle. Kahdelle hengelle tämä resepti riittää vallan mainiosti.

Annoksessa on noin 264kcal, kun pannukakkuja on 200g annoksessa. Mukaan on laskettu myös mustikat ja agavesiirappi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti