sunnuntai 17. toukokuuta 2020

PAAHTOLEIPÄMUNAKAS

- Meillä olisi taas aika jonkin kanamunareseptin.
- Mä näin muuten alkuvuodeta jonkin uuden somehitin, jossa munakas paistettiin pannulla ja sitten taiteltiin leivän kanssa. Vaikutti hauskalle ja mainittiin somehitti.
- Itseasiassa näin sen kanssa ja mietin, että voisi olla ihan hauska kokeilla.

2 kananmunaa
2 palaa paahtoleipää
0,5 tl suolaa
1 tl savupaprikaa
1 tl karhunlaukkaa
(0,5 dl kinkkukuutioita/juustoraastetta)


Vatkaa munat kulhossa, mausta suolalla, pippurilla ja karhunlaukalla. Voit lisätä tässä kohtaa kananmunien joukkoon myös juustoraastetta tai vaikka kinkkukuutioita, niin kuin Jenkkis.

Kuumenna pannulla tilkka rypsiöljyä ja kaada munakasseos pannulle. Lisää leipäviipaleet pannulle heti, kun näet ensimmäiset hyytymiset pannulla. Kastele/dippaa leipä molemmin puolin munaan ja laita leivänpalat vieretysten pannulle munakkaan keskelle.

Kun munakas on lähes kokonaan hyytynyt, työnnä paistinlasta munakkaan alle ja käännä koko komeus leipineen ylösalaisin. Nyt leivät ovat munakkaan alla. Paista hetki ja taittele sitten lastalla munakkaan liepeet leipien päälle. Käännä toinen leipä toisen päälle, jolloin paketti on valmis: alla ja päällä on paahtoleipä, välissä vastapaistettu munakas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti