sunnuntai 2. elokuuta 2020

JÄÄKAHVI

- Sullakin sitten loma loppuu Jenkkis.
- Juu, onneksi jatkuu etätyöt vielä.
- Täytyy kyllä sanoa, että kyllähän tuossa hetki menee, että pääsee taas heräämisen ryhmiin. Tuntuu, että olen joka aamu leimaamassa korttiani joko ihan tasalta tai minuuttia yli. Ja kaikki johtuu siitä, että nukun aivan liian pitkään.
- Niin. Sähän et syö aamuisin edes aamupalaa.
- Juu en arkena pysty. Enkä ehdi. Olisi ihanaa olla aamu ihminen ja lukea lehti rauhassa ja syödä vähän aamupalaa. Tai ratkoa vähän ristikkoa niin, kuin sinä teet. Joka on siis aivan käsittämätöntä.
- Mutta lehti ei ehdi tulla ennen, kuin sun työt alkaa.
- No aika harvoin. Ja olet kai huomannut, että meille ei tule lehteä juurikin tästä syystä.
- Oletko huomannut, että mehän ei asuta yhdessä.
- Olen. Olen muuten keksinyt pienen kivan lisän aamuun.
- Ai.
- Koska en ehdi tehdä edes dolce gusto kahvia niin olen tehnyt koko viikoksi joka aamulle jääkahvin, jonka juon autossa matkalla töihin.
- Ai. Sehän kuulostaa.... No ihan sun aamulle.
Vasemmalla vegaaninen ja oikealla sekaaninen.
JÄÄKAHVI (maidolla)
2 annosta

2 dl vahvaa kahvia
2 rkl vaahterasiirappia
3 dl laktoositonta kevytmaitoa

Keitä vahva kahvi. Noin 1,5 kertainen määrä kahvinpuruja normaaliin määrään. Mittaa maito kulhoon ja lisää vaahterasiirappi ja keitetty kahvi maidon päälle. Sekoita ja annostele pieniin lasipulloihin (kuvan pullot on mehupulloja, joita löytyy kauppojen mehuhyllystä alle eurolla). Säilytä jääkaapissa ja nauti kauheassa kiireessä aamulla matkalla töihin. Mikäli nautit kahvin kotona, lisää vielä jääpaloja juomaan.


VEGAANINEN JÄÄKAHVI
2 annosta

2 dl vahvaa kahvia
2 rkl vaahterasiirappia
3dl iKaffetta

Keitä vahva kahvi. Noin 1,5 kertainen määrä kahvinpuruja normaaliin määrään. Mittaa vegaanimaito kulhoon ja lisää vaahterasiirappi ja keitetty kahvi maidon päälle. Sekoita ja annostele pieniin lasipulloihin (kuvan pullot on mehupulloja, joita löytyy kauppojen mehuhyllystä alle eurolla). Säilytä jääkaapissa ja nauti kauheassa kiireessä aamulla matkalla töihin. Mikäli nautit kahvin kotona, lisää vielä jääpaloja juomaan.


HIEMAN KEVYEMPI JÄÄKAHVI
2 annosta

Jääkahvia on mahdollista tehdä myös hieman kevyemmin. 

2 dl vahvaa kahvia
10 tippaa nestemmäistä makeutusainetta
3 dl rasvatonta maitoa/soya light juomaa

Keitä vahva kahvi. Noin 1,5 kertainen määrä kahvinpuruja normaaliin määrään. Mittaa maito kulhoon ja lisää makeutusaine ja keitetty kahvi maidon päälle. Sekoita ja annostele pieniin lasipulloihin (kuvan pullot on mehupulloja, joita löytyy kauppojen mehuhyllystä alle eurolla). Säilytä jääkaapissa ja nauti kauheassa kiireessä aamulla matkalla töihin. Mikäli nautit kahvin kotona, lisää vielä jääpaloja juomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti