sunnuntai 23. elokuuta 2020

PAHOLAISEN MUNAT ELI DEVILED EGGS

Deviled eggs eli paholaisen munat valmistuvat hetkessä ja ovat mahtavia ja kuuluvat ehdottomasti lisukkseeksi juhlapöytään. Kananmunien täyte valmistetaan sekoittamalla ranskankerma ja sinappi keltuaisen kanssa.

 
8 kananmuna
0,5 dl ranskankermaa
1 mm suolaa
1 tl sinappia

paprikajauhetta
ruohosipulia

 
Keitä kananmunat koviksi (10min) ja laita kylmään veteen jäähtymään. Kuori munat varovasti rikkomatta valkuaista. Kun munat on kuorittu, voit alkaa halkaisemaan niitä pystysuuntaisesti keskeltä. Ota keltuaiset talteen ja siirrä toiseen kulhoon. Huuhtaise tyhjät valkuaiskuoret ja siirrä paperin päälle kuivumaan. Tällä välin lisää keltuaisten joukkoon ranskankerma, dijon sinappi, suola sekä sitruunan mehu. Painele ainekset haarukalla sekaisin massaksi ja vatkaa tasaiseksi.
Ota kaapista pursotinpussi ja täytä se kauniin keltaisella massalla. Käännä valkuaisen puolikkaat reikäpuoli ylöspäin ja ala taiteilemaan koloon ruusukkeita. Koristele lopuksi paprikalla ja ruohosipulilla. Näyttävää ja maukasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti