sunnuntai 21. lokakuuta 2018

SOPPAA MAKKAROILLA

Siskonmakkarasoppa

400g siskonmkkaraa
1kpl sipuli
4 kynttä valkosipuli
6 isoa perunaa
1 lihaliemikuutio
1ps keittojuureksia
1rkl persiljaa (tuore)
1,5l vodaa
n. 10kpl maustepippuria

Opastus:
Tällä kertaa aloitetaan reseptin valmistus vanhalla kunnon perunateatterilla eli kuori ja paloittele. Kun olet päässyt vauhtiin puukon kanssa, niin choppaa sipuli sivussa kuutioiksi. Tässä vaiheessa ota pakkasesta juurespussukka vesihauteeseen sulamaan ja perään valuttele puolisentoista litraa vettä kattilaan ja iske tulille lihaliemikuutio kera.
Kun veden lämpotila ylittää maagisen 100 pinnan, niin tiputtele potut, sipulit (kelta ja valko) ja maustepippuri kattilaan. Anna poreilla noin 10min ja lisää osin sulaneet keittojuurekset soppaan. Jos olet koulukuntaa kuoret mukana , niin tässä vaiheessa on aika paloitella makkarapötkylät valmiiksi. Tällä kertaa seurasin koulukuntaa "pursottajat" ja pursottelin suolet tyhjäksi makkaramassasta soppaan kun potut olivat kiehuneet n. 20min. Anna poreilla vielä kymmenisen minuuttia kattilan alla ja kruunaa lopuksi aromikas herkku tuoreella persiljalla.Onnellisen nakin keitto

8 dl vettä
4 isoa perunaa 
3 Bon Soya nakkia
1 pussi keittojuureksia (Rainbow)
1 kasvisliemikuutio
n 10 kokonaista mustapippuria

Aloita lisäämällä vesi kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio. Leikkaa kuoritut perunat kuutioiksi ja lisää kattilaan. Lisää mustapippurit ja jäinen keittojuurespussi sekaan. Siskonmakkaran kaltaista tuotetta ei kasviksena ole, joten tartuinpa taas Bon Soyan pakettiin. Kyseiset nakit sopivat kyllä hyvin keittoon, koska niiden koostumus ei muutu, eikä ne turpoa keitossa. Keitto on valmis, kun perunat ovat syöntikypsiä. Aikaa siihen menee noin 15 minuuttia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti