sunnuntai 17. helmikuuta 2019

RISOTTO

Onko teillä hetki aikaa puhua risotosta? Meillä nimittäin on! Tämä on ruoka, josta me puhumme varmasti enemmän, kuin mistään muusta ruoasta. Polkkatukkanaiselle risottoa tehdään hartaudella ja tuntikausia, jutellen samalla viinilasin ääressä. Jenkkakahvamies taas ruskistaa jauhelihan ja laittaa aineet pataan. Polkkatukkanainen itkee tässä kohtaa verta. Se mitä Jenkkis pitää risottona on jotain käsittämätöntä sökököpöä Polkkiksen mielestä. Tätä varten tämä blogi on ja tämä asia selvitetään nyt!

Kumpi sinulle on risotto? Onko risotto sinulle pitkään haudutettua juhlaruokaa vai nopea arkiruoka? 



PUNAJUURIRISOTTO

500g  Punajuuria
1 Sipuli
1 Valkosipulinkynsi
1/2 Ruukkutimjamia
2 rlk öljyä
4 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
2 kasvisliemikuutiota
9 dl vettä
1,5 dl parmesania
suolaa
mustapippuria

vuohenjuustoa





    Pese punajuuret ja keitä kuorineen kypsiksi (40-45 minuuttia). Jäähdytä ja kuori punajuuret. 
    Soseuta puolet punajuurista ja kuutioi loput. Hienonna sipuli, valkosipuli sekä timjami.

    Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää riisi ja anna riisien kuullottua pari minuuttia. Kaada valkoviini kattilaan. Sekoittele, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää kädenlämpöinen punajuurisose ja timjami.

    Kiehauta vesi toisessa kattilassa ja kasvisliemikuutiot. Lisää noin 1 dl kiehuvaa kasvislientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas noin 1 dl lientä, jatka, kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi. Aikaa kuluu noin 25 minuuttia.

    Lisää punajuurikuutiot risottoon. Kuumenna vielä hetki ja nosta kattila levyltä. Sekoita joukkoon parmesaani ja mausta suolalla sekä pippurilla. Jaa risotto lautasille ja nosta päälle koristeetksi vielä tinjamia ja vuohenjuustoa. Tarjoa heti.

    Tämä risotto vie kielen mennessään! En tiedä mitä Jenkkiksen "risotto" sitten tekee. PUS!

    -Polkkis
    _______________________________________________________

    JAUHELIHARISOTTO (Se aito risotto)

    -400g jauhelihaa
    -2 kpl sipuli
    -1 kpl chili (punainen)
    -3 kpl valkosipulinkynsiä
    -1/2 paprika (punainen)
    -1pss (300g) herne-maissi-paprikaa
    -3dl riisiä (laitoin puolet pitkäriisiä ja puolet täysjyväriisiä)
    -7dl vettä


    Tee näin:

    Ruskista jauheliha pannulla (voit tehdä koko hoidon suoraan myös kattilassa). Lisää sekaan pilkotut sipulit (kyllä myös lahdatut valkosipulin kynnet) kuullottumaan. Siirrä tämän jälkeen jauheliha-sipuliseos isoon kattilaan. Kaada lämpimälle pannulle riisit ja kuullota jauhelihan rasvassa hetken aikaa ja siirrä kattilaan. Lisää kattilaan vesi (koska viini juodaan pullosta, eikä pilata sillä mitään ruokia), kuutioitu paprika ja chili ja siirrä levylle kiehumaan. Anna kiehua n. 15min jonka jälkeen voit lisätä herne-maissi-paprikan sekaan. Anna vielä poreilla kymmenisen minuuttia ja tämä AITO opiskelijan gourmet RISOTTO on valmis nautittavaksi esim. ketsupin kanssa. Jos haluaa pröystäillä voi kaveriksi laittaa tuoretta persiljaa.

    -Jenkkis

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti