Tämän kuukauden munareseptinä on nyt Shakshouka. Tämä resepti on ehkäpä se, joka sai meidät tekemään jokaisena sunnuntaina uuden kanamunareseptin. Shakshouka on ehdottomasti sunnuntain pitkän aamun aamupala. On ihana puuhailla yhdessä lämpimässä keittiössä. Samalla, kun shakshouka valmistuu pannulla. Shakshouka maistuu sellaisenaan, tai niin kuin meillä - paahtoleivän päällä.
Ainekset:
loraus öljyä
3 kpl valkosipulinkynttä
2 kpl punasipulia
1 kpl punaista paprikaa
1 kpl punainen chili
1 tl mustapippuria
1 tl Himalajavuorisuolaa
1 tl korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikaa
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 dl vettä
4 muniaa
kourallinen tuoretta persiljaa pinnalle
Leikkaa sipulit, paprika ja chili. Kuullota sipulit ja paprika pannulla niin pitkään, että se alkavat hieman pehmetä. Lisää mausteet ja chili pannulle. Anna olla miedolla lämmöllä 5-10 min että tomaattisose hieman alkaa saostumaan. Tee munille pienet aukot ja riko kanamuna kastikkeeseen. Shakshouka on vakmis, kun munat ovat kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti