sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

SE TÄMÄN HETKEN SOMEPASTA - UUNIFETAPASTA

Mietimme ensin Jenkkakahvamiehen kanssa, ettemme tekisi omaan blogiimme tästä reseptiä. Mutta kuinkas kävikään. Syitä tähän on kaksi. Alkuperäinen resepti oli kuitenkin todella hyvä ja tykästyimme molemmat Jenkkakahvamiehen kanssa. Olemmekin tehneet sitä jo useasti sen jälkeen, kun Liemessä - blogi sen julkaisi viime kuussa. No, toinen syy julkaisulle oli se, että meillä meni kerran pasta pilalle eikä se maistunut kovinkaan kummoiselta. Helpossa pastassa on siis myös sudenkuoppia, joihin ei kannata osua, kun hieman oikaisee reseptiä. Toki kolmas syy on, että teimme muutaman poikkeuksen alkuperäiseen reseptiin.


UUNIFETAPASTA (KASVIS)250 g spagettia
200 g fetajuusto (rainbow)
1 dl basilikaoliiviöljyä
1 punainen chilipalko
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä
pippuria
ripaus suolaa


Kaada uunivuoan pohjalle hieman basilikaoliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Leikkaa chilistä renkaita ja laita fetan päälle. Kaada loput basilikaoliiviöljyt fetan päälle. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä basilikaoliiviöljyssä. Lisää valkosipuli kohtalaisen suurina paloina (ettei pala uunissa). Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.

Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista. 
Keitä pasta ohjeen mukaan. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon.
ÄLÄ TEE NÄIN: 
  • Ennemmin vaikka 1,5 rasiaa tomaatteja, kuin jo puoliksi syöty rasia. Mausta häviää puolet jos tomaatteja on liian vähän.
  • Tarkista vielä kerran, että uuni meni grillivastukselle! Pelkkä ylälämpö ei riitä! Feta menee kokkareiseksi eikä tunnu suussa mukavalta. 
  • Nosta lämpä siihen 225 asteeseen lopuksi. Vaikka se korotus on vain 25 astetta, on tuo merkittävä rutistus loppuun. 
Näillä ohjeilla saat varmasti maistuvan pastan. Ja miehisempään makuun antaa Jenkkakavamies vinkkinsä. :)


UUNIFETAPASTA (Lihaisampi versio)
-200g fetajuustoa (laktoositon)
-250g kirsikkatomaatteja
-1 dl oliiviöljyä
-2 kpl valkosipulinkynttä
-1 kpl punainen chili
-4 siivua englantilaista pekonia
-1 tl suolaa
-1 tl mustapippuria

-250 g spaghettia (Rummo)Aloita voitelemalla uunivuoka osalla oliiviöljystä ja vuoraa uunivuoan pohja pekonisiivuilla. Nakkaa fetaköntti pekonisiivujen päälle ja lorauta loput oliiviöljystä fetan pinnalle. Tämän jälkeen pilko chilit ja valkosipulit pieniksi renkaiksi ja lisää fetan pinnalle. Lisää fetan ympärille kirsikkatomaatit ja pyörittele niitä oliiviöljyssä. Lisää lopuksi komeuden päälle merisuola sekä mustapippurirouhe. Käännä uunin nupit 200 asteeseen ja laita komeus uunin keskitasolle ja anna kypsyä aluksi n.15 minuuttia, jonka jälkeen nuppien uudelleen konfigurointi 225 asteeseen grillivastukselle, nosta samalla vuoka ylätasolle. Anna grillaantua vielä n. 5-10minuuttia.

Keitä pasta ohjeen mukaisesti hyvin suolatussa ketinvedessä. Vauta pasta ja sekoita lopuksi uunivuokaan fetan ja tomaattien sekaan. Nautitaan heti lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti