sunnuntai 20. tammikuuta 2019

KUKKAKAALILAATIKKO

- Tiesitkö, että uuden vuoden lupaukset kestää keskimäärin 12 päivää?
- En, mutta en toisaaltaan yhtään ihmettele, se on se vajaa kaksi viikkoa, jonka jaksaa tsempata. 
- No mites. Mitä tehdään ruoaksi? 
- Jatketaanko vielä kevyemmällä linjalla?
- No riippuu mitä tehdään. 
- Kukkakaalia olis jääkaapissa. 
- Mun tekis mieli ihan oikeaa ruokaa. 
- No tehdään vaikka kukkakaalilaatikkoa. Paitsi ettet sä tykkää kukkakaalista. Ihme kasvissyöjä. 
- No kyllähän mä kukkakaalin valitsen ennemmin, kun kiinankaalin, jonka koululaitos pilasi täysin.
- No tehdäänkö?
- Voidaan kokeilla.


Lihaton kukkakaalivuoka

400 g kukkakaalia
1 pkt Jonna jauhista
1 kpl sipuli
2-3 kpl valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattipyreetä
1 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
1 1/2 tl suolaa
400 g tomaattimurskaa
100 g juustoraastetta 
Ruskista "jauheliha" pannulla ja lisää joukkoon kuutioitu sipuli. Kuullota hetki. Lisää hienonnettu valkosipuli, tomaattipyree ja mausta. Lisää lopuksi tomaattimurska ja anna hautua hetki.
Paloittele kukkakaali ja nosta palat voideltuun uunivuokaan. Kaada päällä kastike ja sekoita. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.
Ota vuoka pois uunista. Sekoita ja lisää päälle juustoraaste. Paista vielä noin 30-45 min kunnes kukkakaali on kypsynyt.
Nyt myönnän, että kasvisversio yllätti kyllä iloisesti. Teen tätä varmasti myös jatkossa. Ja kyllä. En ole koskaan ollut mikään kukkakaalin suur ystävä, mutta voi olla, että Jenkkakahvamies on saanut minut pitäämään itsensä lisäksi myös kukkakaalista. 


----------------------------------------------------


Lihamiehen kukkisloota:

Osaset:

- n. 1kg kukkakaalia
- 400g naudanjauhelihaa
- 1 tlk tomaattimurskaa (400g)
- 1 kpl sipuli
- 3 kpl valkosipulinkynsiä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl oreganoa
- 1 tl basilikaa
- 1 dl juustotaastetta
- 50g aurajuustoa



Ohjakset:

Laita levy lämpiämään. Siinä sivussa silppua sipulit pikkuruiseksi kuutioksi. Kun kasari on tarpeeksi lämmin, kuullota nopeasti sipulit ja ruskista jauheliha pannulla. Mausta komeus ja anna hetken muhia. Lisää joukkoon vielä tomaattimurska ja jätä hautumaan. Pesaise kukkakaali ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Levittele uunivuokaan ja kaada jauhelihaseos joukkoon. Hämmennä ja laita 200 asteiseen uuniin 25 minuutiksi. Hämmäytä laatikkoa vielä, jotta kukkakaaali kypsyy tasaisesti ja lisää pinnalle juustoraaste. Anna olla vielä toiset 25 minuuttia uunissa kunnes juusto on sulanut kauniisti laatikon pinnalle.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti