maanantai 8. heinäkuuta 2019

MUURIKKAPIZZA

- Kesälomaa tässä vietellään mökkeillessä akkuja ladaten... Tulipa tuossa onkivermeitä etsiessä kaiveltua huvimajasta muurikkapannu lettuja varten esille. No, eiköhän yksi muurinpohjalettujen ainesosa sitten unohtunut (TAAS) "lähikaupan" hyllylle, joten piti ruveta kehittelemään legendaarista the plään biitä.. Pienen pohdinnan tuloksena jostain aivolohkerosta tuli ajatus, että notta jos vaikka pizzaa? Saattas tulla rapea pohja ja olihan sekalaista ainesosaakin jääkaappi pullollaan. No ei muuta kun Polkkikselle essu päälle ja taikinaa vaivaamaan, itse lähdin kalastamaan täytteitä (saalis luettavissa reseptistä).

-  Henkisiä akkuja tosiaan ladattiin, mutta fyysisien akkujen lataamisesta tulikin pieni ongelma tällä kertaa, mutta päätimme ongelman sijaan keskittyä souteluun. Tämän vuoksi normaalin sunnuntai päivityksen sijaan teemmekin päivityksen vasta tänään maanantaina. 
Mökkipizza muurikalla oli todella hyvää vaikkakin uskomme, että sinun pitsastasi tulee vielä parempaa, kun luet vinkit mitä olisi ollut hyvä tietää. Aloitetaan kuitenkin nyt pohjasta. On hyvä muistaa, että pizza on tehty mökillä, siellä olevista tarvikkeista. Lähin kauppa, kun on yli 20 km päässä - kannattaa soveltaa. Kotona tekisin pohjan durumjauhoista tai miksaisin täysjyvävehnäjauhoja ja valkoisia vehnäjauhoja, mutta nyt mökillä mennään näillä.

Pohjan resepti 
2 pohjaa:

2 dl vettä
0,5 tl sokeria
0,5 pss kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
suolaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola ja sokeri. Lisää vehnäjauhoja niin, että taikina on kunnolla sitkoisaa. Lisää öljy. Tämän jälkeen taikinan ei jää enää sormiin kiinni. Lisää vielä hieman jauhoja. 

Vinkki vinkkinen:

- Kauli: Muurikkapizzassa on tärkeää, että pohja on todella ohut. Kauli siis pohja. Mehän etsimme kaulinta, vaikka homma olisi hoitunut vaikka viinipullolla. Päätimme siis taputella pohjan ohueksi, mutta koska meistä ei kumpikaan mikään pizzamestari ole niin kaulinta olisi ollut ihan ehdotonta!
- Kansi: Pizza tarvitsee kannen kypsyäkseen. Teimme kannen foliosta, kun huomasimme, että kansi on välttämätön kypsymisen kannalta. 
- Täyte: Täytteessä kannattaa hieman himmailla, että pizza kypsyy.
- Lämpö: Liian kuuma muurikka polttaa pohjan ja liian kylmä ei kypsennä. Kannattaa siis hieman testailla vaikka ihan nokareella voita. Liian kuuma voi palaa hetkessä ruskeaksi ja liian kylmää voita joutuu odottamaan sulamisen kanssa.Se Lihaisampi täyte:

-Arriabata tom.pyree
-Juustoraaste
-Punasipuli
-Ananas
-Mozzarella
-Serranonkinkku siivuja
-Kirsikkatomaatteja
-Rucolaa (koristeeksi)


Onko Veges sun valinta?

-Arriabata tom.pyree
-Juustoraaste
-Punasipuli
-Mozzarella
-Pesto
-Kirsikkatomaatteja
 - Teimme tosiaan ei niin kalaisan kalapizzan, koska lähdimme tosiaan veneellä kalaan siinä kohtaa, kun pitsapohja nousi. Meidän olisi vissiin pitänyt tehdä kannibaalipizzaa, koska koukkuhan oli ensin Jenkkiksen paidassa. Koukku meni todella syvälle ja päätimme ottaa koko vieheen pois virvelistä ja Jenkkis heitti paidan minulle. No enhän minä sit kiinni kunnolla saanut ja nyt Jenkkiksen paita oli kiinni minun paidassani. Tai siis se viehe. Saatoin olla melko huonoa kalaseuraa nauraessani tapahtunutta, joten päätimme jättää kalat rauhaan ja mennä täytteillä, mitä jääkaapissa oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti