Ollaan taas ruokatrendien aallonharjalla, kun aloimme tuhtaamaan pannukakkumuroja. Nyt täytyy sanoa, ettei somevillitys tässäkään reseptissä ole ihan tuulesta temmattu. Työläs kyllä, mutta johonkin ihanaan vapaapäivän aamuun oiva rakkaudenosoitus.
PANNUKAKKUMUROT
1 iso kananmuna
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 rkl juoksevaa margariinia tai voisulaa
Mustikoita
Vadelmia
Vaahterasiirappia
Lakritsiyrtti
Riko kananmunan rakenne huolellisesti kulhossa. Sekoita munaan
maito ja kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva ja anna taikinan turvota
jonkin aikaa jääkaapissa.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota pannulle pieniä lantin kokoisia pannukakkuja. Tässä testataan pannun kuntoa. Hyvälle pannulle ei rasvaa tarvita, mutta heikommalla pannulla rasvaa tullaan tarvitsemaan paistossa.
Kahdelle hengelle tämä resepti riittää vallan mainiosti. Ja on paljon mukavampaa on pursotella lantteja yhdessä, koska kahteen kulholliseen pannukakkumuroja tarvitaan viisi pannullista taikinaa.
VEGAANISET PANNUKAKKUMUROT
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl vanilijasokeria
2 tl leivinjauhetta
Ripaus suola
2 tl omenaviinietikkaa
2,5 dl mantelimaitoa
Yhteen annokseen
Mustikoita 30g
Vadelmia 15g
Agavesiirappi 20g
Lakritsiyrtti
Sekoita
kulhossa jauhot, leivinjauhe, sokerit ja suola. Lisää sekaan kasvimaito ja omenaviinietikka ja anna levätä 5 min. Kaada taikina
pursotinpussiin. Tässä
testataan pannun kuntoa. Hyvälle pannulle ei rasvaa tarvita, mutta
heikommalla pannulla rasvaa tullaan tarvitsemaan paistossa.
Lisää paiston jälkeen rarjat, lakritsayrtti ja siirappi lautaselle. Kahdelle
hengelle tämä resepti riittää vallan mainiosti.
Annoksessa on noin 264kcal, kun pannukakkuja on 200g annoksessa. Mukaan on laskettu myös mustikat ja agavesiirappi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti