sunnuntai 5. syyskuuta 2021

SIENIRISOTTO

Loman jälkeinen arki on meillä ollut todella kiireinen ja yritämme tasapainotella työn ja yhteisen ajan kanssa. Olemme syöneetkin nyt vähän mitä sattuu tai mitä olemme lähinnä ehtineet. Eräs päivä päätimme ottaa aikaa ruoanlaittoon, mutta säästää aikaa siitä miettimisestä mitä ruokaa teemme. Miten se sitten onnistuu? Otimme niin sanotun pupun hatusta ja ResQ-sovellusta käyttäen päätimme valita yllätysruokakassin. Kassi sisälsi lähes 40€ edestä ruokatarvikkeita mm. pihvejä, kanaa ja leipää. Kassista löytyi myös isoja grillisieniä ja kovaa juustoa. Koska jääkaappiin oli jäänyt valkoviinin pohja saimme idean tehdä syksyistä sienirisottoa. Risotto on aina hyvää, mutta tämä sai kyllä täydet viisi tähteä eettisyyden ja makunsa ansiosta.

Jos ResQ Club ei ole ennestään tuttu, niin lisätietoja saat klikkaamalla tästä!  Ja hei, uutena käyttäjänä saat ensimmäisestä pelastusannoksesta -50% alennuksen.

ResQ alennuskoodi: JXW-970


SIENIRISOTTO
2 annosta
350 g grilliherkkusieniä 1 keltasipuli, hienonnettuna hyvin pieneksi 1 yhden kynnen valkosipuli 1,5 dl risottoriisiä 1,5 dl jääkaappiin unohtunutta valkoviiniä
5 dl vettä 1 kasvisfondi 60 g voita, pieninä kuutioina 70 g kovaa juustoa suolaa öljyä
Aloitetaan laittamalla uuni lämpenemänä 140 asteeseen. Sillä välin otetaan puolet sienistä ja viipaloidaan ne ohuiksi lastuiksi ja loput kuutioidaan neljään osaan. Sitten kuumalle pannulla rasvaa ja paistellaan ohuita sieni siivuja reilu 5 minuuttia, lisää vielä nokare voita ja freesaa vielä noin minuuttia, että saavat kauniin rusehtavan värin. Siirrä sienet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja uuniin kuivumaan.

Tällä välin onkin aikaa valmistaa itse risotto. Lisää vielä kuumalle pannulle tilkka öljyä ja isommat sienilohkot ja paistele tovi, että saavat vähän väriä. Pudota hieman lämpöjä ja sitten joukkoon sipulit ja hetki freesausta, sipuleita ei kuitenkaan ole tarkoitus ruskistaa. Lopuksi pannulle vielä riisi kuullottumaan, niin että riisi tulee hieman läpikuultavaksi.

Seuraavaksi aletaan saostamaan risottoa eli lisää aluksi valkoviini sekä kasvisfondi pannulle. Sekoittele huolella lähes kokoajan, ettei pääse palamaan pohjaan. Kun neste on lähes täysin imeytynyt, lisää noin puoli desiä vettä kerrallaan, kunnes neste on taas lähes täysin imeytynyt. Jatka näin kunnes riisi on kypsynyt. Lisää lopuksi voi sekä juustoraaste ja sekoita niin että imeytyvät risoton sekaan. Lopussa risoton tulee jäädä hieman löysäksi, jolloin riisi ei enää ime nestettä, voit vielä halutessasi löysentää koostumusta lisäämällä hieman nestettä.

Tällä välin uunissa kuivumassa olleet sieniviipaleet voidaan ottaa pois ja laittaa talouspaperin päälle kuivumaan loputkin nesteet pois. Sitten nappaa reilusti risottoa lautaselle ja herkullisia sieniviipaleita koristamaan ja tuomaan pikanttia makua annokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti