sunnuntai 7. lokakuuta 2018

KIUSAUKSIA

- On jo niin syksy, että alkaa tehdä mieli laatikkoruokia. 
- Mua harmittaa, ettei HälsansKökillä ole enää sellaista kinkkusuikaleen tapaista suikaletta. Ihan parasta! Mä ostin niitä tosi paljon, mutta en varmaan riittävästi. 
- No, mitä sä laitat kinkkukiusaukseen?
- No siis raastettua nakkia. 
- Laitat mitä?
- Facen Sipsikaljavegaaniryhmästä bongasin joskus. Ihan toimiva juttu.
Auran kiusaus
Raastettu nakki toimii
AURALAINEN KINKKUKIUSA

-Rainbow peruna-sipulisuikale 500g
-300g kinkkusuikaletta
-100g aurajuustoa
-1 paprika (vihreä)
-2dl ruokakermaa
-3kpl valkosipulikynsiä
-suolaa
-mustapippuria

Recipe:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Aloita paloittelemalla paprika ja valkosipuli (paloittelin, olen viime aikoina ollut laiska pesemään valkosipulipuristimen roippeita). Paprika tuo kivasti väriä perinteiseen laatikon värikoodistoon. Ota kaapista isohko vuoka ja rätkäytä n. 500g peruna-sipulisekoitusta pohjalle. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet ja paprika ja hämmäytä sekaisin. Murusta noin puolet aurajuustosta pinnalle. Kaada ruokakerma astiaan ja lisää joukkoon suola, mustapippuri ja loput aurajuustosta. Lämmäytä sotku mikrossa, jotta aura sulaa helpommin kerman sekaan. Kumoa maustettu ruokakermasotku vuokaan ja laita komeus uuniin muhimaan n. reiluksi tunniksi. Itse annoin olla tunnin ja vartin ja ehkä olisi saanut olla hieman pidempäänkin. Paisto aika riippuu uunista ja vuoasta.

Bon apetit!

-Jenkkis


Jätin kiusauksen todella perinteiseksi, koska on niin pitkä aika, kun olen päässyt syömään kinkutontakiusausta. Ihmettelen miksi tässäkään vegebuumissa "kinkkusuikaletta" ei löydy kaupoista. Toisaaltaan nakkiraaste oli kyllä kokeilemisen arvoista!

RAASTENAKKIKIUSAUS

500g Peruna-sipulisekoitusta
Paketti BonSoya nakkeja
2dl Ruokakermaa
Suolaa
Pippuria 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita nakkiraaste ja peruna-sipulisekoitus yhteen. Mausta ja kaada ruokakerma laatikon päälle. Itse tyhjennän ruokakermapurkin aina vedellä huljuttaen, mutta jos sinä teet samoin, niin älä tee nyt niin. Laatikkoon tulee äkkiä liikaa nestettä. Annoin olla laatikon uunissa noin 1,5h. Olen huomannut, että uunissaoloaika riippuu aika paljon uunivuoasta. Itse tein laatikon Arabian Kokkipataan, jonka olen huomannut vaativan pitkiä aikoja uunissa, mutta kuinka hyväksi se ruoan tekeekään. Kokkipata on minun lapsuuden The Astia. 

- Suukolla Polkkatukkanainen


Kiusa se on pienikin kiusa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti