MAKSATON LAATIKKO
500ml vesi
0,5tl suolaa
1 kpl keskikokoinen keltasipuli
1rkl rypsiöljyä
1,5dl soijarouhe
200ml vesi
0,5dl rusinoita
1,5rkl tummaa siirappia
0,3tl valkopippuria
1tl kuivattua meiramia
100g tartex-tahnaa
100ml kermaa
n.15g margariinia nokareina
Keitä puuroriisi täysin valmiiksi. Aikaa riisin keittoon menee noin 20min, sillä aikaa saat aloitettua muiden ainesosien paloittelun ja mittaamisen.
Paista hienonnettu sipuli paistinpannulla kullan ruskeaksi.
Lisää soijarouhe, vesi, rusinat, tumma siirappi, valkopippuri ja meirami. Soijarouhe on valmis, kun kaikki neste on imeytynyt. Sekoita tartex-tahna, soijarouheseos sekä keitetty riisi keskenään. Öljyä foliovuoka ja kaada massa vuokiin. Kaada laatikon pinnalle kerma ja lisää muutama nokare margariinia. Paista laatikoita 200c uunissa noin 1-1,5h, kunnes pinta on mukavan ruskea. Tavallisessa kotiuunissa paistoon meni yhteensä 1,5h, mutta kannattaa tarkkailla väriä. Anna laatikon vetäytyä liedellä hetki ennen tarjoilua. Tarjoillaan puolikkahillon kanssa.
Reseptistä tulee aika tarkkaan kaksi pentä laatikkoa.
Rusinainen maksalaatikko
Ostoslista:
-350g jauhettua maksaa
-1,5dl puuroriisiä
-2 kpl sipulia
-1 muna
-2dl kuohukermaa
-3dl täysmaitoa
-3rkl siirappia
-1tl suolaa
-1tl meiramia
-½tl valkopippuria
-½tl inkivääriä
-1,5dl rusinoita
Resepti:
Keitä riisi suolatussa noin puolen litran vesi määrässä. Hienonna sipuli ja kuullota pannulla. Yhdistä riisin joukkoon sipulit sekä kaikki loput ainesosat ja sekoita tasaiseksi massaksi. Massa jää melko löysäksi, mutta älä hätkähdä. Kaada seos vuokaan/vuokiin* ja laita uuniin 175 asteeseen ja anna olla noin 1h 30min.
*Tästä satsista tuli piirun vajaa 1,5l maksamassaa, joten varaa vuoat sen mukaan.
Tarjoile halutessasi ketsupin ja American dressingin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti