sunnuntai 11. elokuuta 2019

KESÄKURPITSASPAGETTI

Kesäkurpitsa eli zucchini taitaa olla nyt parhaimmillaan ja mekin saimme osamme tutusta puutarhasta. Kesäkurpitsat kasvaa kuulemma todella suuriksi nopeasti ja kasvimaa onkin pian täynnä melkoisia jötköjä ja kesäkurpitsareseptit tulee äkkiä tutuiksi. No, meillä kerrostaloasujina ei tätä ongelmaa ole vaan kävimme innoissamme selailemaan reseptejä. Kesäkurpitsaspagetti kuulosti niin hyvälle ja sitä se myös oli! Eikä sekään haittaa, että kalorimäärä jäi melko pieneksi näin loman jälkeen...
- Ja saat sinäkin nyt niitä katkarapuja.

KASVIS KESÄKURPITSASPAGETTI



700 g Kesäkurpitsaa
250 g Kirsikkatomaatteja
2 kpl Valkosipulinkynttä
1/2 Sipuli
1/2 dl Pinjansiemeniä
Basilikaa
2 rkl Oliiviöljyä
1 tl Ruusu suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
4 rkl ravintohiiva hiutaleita 
1 chili 


Suikaloi kesäkurpitsa juustohöylällä tai julienneleikkurilla. Puolita tomaatit halutessasi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Silppua basilika. Paahda siemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne odottamaan.
Kuumenna 1 rkl öljyä isolla pannulla. Paista kesäkurpitsaa ja valkosipulia 2 minuuttia sekoitellen, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää loppuvaiheessa chili ja ravintohiivahiutaleet. Annostele lautasille tai kulhoon. Lisää pannuun 1 rkl öljyä, tomaatit ja kikherneet. Kuumenna 1–2 minuuttia. Kaada seos kesäkurpitsan päälle. Lisää basilikasilppu ja siemenet. Ripota mustapippuria pinnalle. Tarjoa heti.


ELONKERJUUN KATKAZUUDELIT



Iso kevätkurpizza
2 kpl valkosipulikynsiä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl persiljaa (kuivattu)
1 kpl chilipalko
150 g katkarapuja
1 rkl Grana Padano juustoraastetta
1 pkt fetaa (Apetina aurinkokuivatut tomaatit)
1 kpl sitruuna




Suikaloi zucceliini asiaan kuuluvalla höylällä. Koska tämä cihannes on kurkun lailla aika lailla vetinen, niin voit itkettää spagetin siivilässä (Vinkki: Laita sekaan hieman suolaa, niin prosessi nopeutuu.). Liipaise pannu lämpenemään ja pilko tällä välin chili ja v-sibali. Kun pannu tirisee niin visko silvotut pannulle ja freesaa hetki. Nakkaa seuraavaksi katkat pannulle, puristele sitruunasta mehu sekaan ja loput mausteet perään (myös juustoraaste). Ota väri merenelävien pintaan (n. min per puoli). Heitä lopuksi suikaloidut kurpitsat joukkoon.. Paistele "spaghettia" minuutti pari ja nostele komeus tarjoiluastiaan.. lisää lopuksi feta ja sitruuna viipaleet ja Nauti.

-Jenkka K.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti