torstai 30. huhtikuuta 2020

CHURROS

- On niin erilainen vappu nyt, kun kaikki on kotona. Tehdäänkö jotain hieman erilaisia vappuherkkujakin? Tekisi niin paljon mieli churroja.
- Mä en ole oikein koskaan ymmärtänyt niitä. 
- Ai? Mehän syötiin niitä toisilla treffeillä, sen leffan jälkeen.
- Ai niin. No sillon ne oli kyllä hyviä. Mikä leffa me muuten käytiin katsomassa? 
- Eks sä muista sitäkään? Eikö naisten yleensä pitäisi muistaa kaikki?
- Me käytiin meidän alkuaikoina niin paljon leffassa. Ja mua saatto vähän jännittää. Mut ne churrot. Eiks ne oo kauheen vaikeitakin? 
- Mä veikkaan, että ne vaan tuntuu vaikeammilta mitä sit onkaan. 
- No testataan. Mä voisin tehdä vaikka vegaanisena.
 
Dippinä toimi sulatettu maitosuklaa.

Perinteinen Churros

2,5 dl vettä

100 g voita
1 mm suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunia

Pinnalle


1 dl sokeria
1 tl kanelia

Paistamiseen

Öljyä

Kiehuta vesi, voi ja suola kattilaan. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin muutaman minuutin, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.
Sekoita munat toisessa kulhossa kevyesti. Kaada munat lämpimän taikinan joukkoon samalla sekoittaen. Siirrä taikina pursotuspussiin.
Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.
Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia. Leikkaa taikina poikki saksilla. Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot talouspaperin päälle valumaan. Kieritä churrot lämpimänä (ei kuumana) vielä sokeri-kaneli seoksessa.
Haluttaessa voi dipata churrot suklaakastikella.


Vegaaninen Churros

3 dl vettä
2 rkl maidotonta kasvimargariinia
1 mm suolaa
2 rkl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
 
Pinnalle 

4 rkl sokeria
1,5 tl kanelia

Paistamiseen

ölyjä

Kiehauta vesi ja kaada se kulhoon. Sulata sen sekaan margariini.
Mittaa toiseen kulhoon loput taikinan ainekset ja sekoita ne hyvin.
Kaada kuivat aineet kuuman veden sekaan ja sekoita tukevalla lusikalla tasaiseksi, paksuksi tahnaksi.
Anna taikinan hieman viilentyä ja laita se sitten pursotuspussiin.
Kuumenna öljy toisessa kattilassa 190-asteiseksi. Pursota churrotaikinasta pötköjä varovaisesti kattilaan. Varo, ettei öljy roisku, kun churro putoaa öljyyn.
Paista churrot kauniin ruskeiksi ja kääntele tarvittaessa. Jos churrot tarttuvat paistettaessa toisiinsa kiinni, voit leikata ne saksilla irti toisistaan.
Nosta churrot reikäkauhalla leivinpaperin päälle hieman kuivumaan. Kierittele churrot sokeri-kaneliseoksessa.
Tarjoile heti suklaadipin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti