sunnuntai 6. syyskuuta 2020

CEVICHET

 - Kaveri teki ihan sairaan hyvää lohi cevicheä kerran. Olen monesti miettinyt, että pitäis itsekin joskus kokeilla. 
- Okei. En ole koskaan syönyt mitään cevicheä. Olen aina miettinyt sen kalaruoaksi ja kasvisversiona en ole koskaan edes ajatellut asiaa. 
- Siinä sinulle haastetta.Tällä viikolla me nimittäin tehdään blogiin cevicheä. 
- Aha.
 
LOHI CEVICHE 
400g lohta
3 limeä
1 chili
2 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
½ nippu tuoretta korianteria
1 tl mustapippuria
1½ tl suolaa
2 tl hunajaa
 
 
Aloita poistamalla lohifileestä nahka ja leikkaa noin sentti kertaa sentti kuutioiksi ja siirrä kulhoon odottamaan. Huuhtaise limeistä enimmän myrkyt pinnasta ja raasta hieman limen kuorta lohikuutioiden sekaan. Puolita limet ja purista mehu kalojen päälle ja lisää tässä kohtaa n. puolet suolasta. Pyörittele hennosti maut sekaisin ja siirrä noin puoleksi tunniksi jääkaappiin kypsymään. Tällä välin leikkaa sipulit, chili ja hienonna korianteri pienehköksi silpuksi. Kun kala on puolisen tuntia imenyt limeä itseensä, lisää sekaan sipulit, chili, hunaja sekä loput mausteet ja anna olla vielä puolisentoista tuntia jääkaapissa. Tarjoile juhlavassa seurassa tai syö yksin suruusi. Maukasta on joka tapauksessa. Huom. Valmis ceviche ei säily pitkiä aikoja, joten varaa ystäviä ympärillesi tai muuten voi tulla ähky. Ystävät kannattaa valita sen mukaan, että he syövät kalaa. 

 
KUKKAKAALI CEVICHE
200g kukkakaalia
0,5 punasipulia
0,5 chiliä
3 limeä 
3 valkopipulinkynttä
0,5 puskaa korianteria
20 g vaahterasiirappia
2 rkl sesamsiemenöljyä
8 miniluumutomaattia
suolaa
pippuria 
Leikkaa kukkakaalin kukinto pieniksi paloiksi. Pienia paloja on mukavampi syödä. Leikkaa chili renkaiksi tai ihan pieniksi. Oman maun mukaan. Renkaat on helpompi poistaa jos maku on omalle suulle liian voimakas. Leikkaa sitten puolikas sipuli ihan pieniksi. Niin pieneksi, kun osaat. Purista valkosipuli ja leikkaa mimiluumutomaatit. Pieniksi taas - todella pieniksi. Leikkaa korianteri pieniksi ja ja purista limet. Lisää siirappi, öljy, suola ja pippuri. Sekoita ja jää odottelemaan, että maut sekoittuu ja tasaantuu. Anna olla ainakin 2h, mutta voit tehdä cevichen vaikka jo aikaisempana päivänä.


1 kommentti:

  1. Eipä olisi tullut mieleen, että cevicheä voisi tehdä vegaanisena, täytyy ehdottomasti kokeilla!

    Noora
    www.wonderworldofnoora.com

    VastaaPoista