sunnuntai 20. syyskuuta 2020

SATULEIPÄ

- Mikä on satuleipä?
- No se leipä joka me jo ehdittiin oikeasti syödä. 
- Okei?
- No se on satumaisen hyvää ja sen työkaverin nimi on Satu, jolta mä sen ohjeen sain. 
- Vai niin. Vaikkakin se leipä oli kyllä hyvää. 
- No niinpä ja kaikkien kuuluisi saada sen ohje.
 
 
SATULEIPÄ
5 dl Porkkanasosetta
2 dl Porkkanaraastetta 
1 rkl Siirappia
2 dl Auringonkukan siemeniä 
1 dl Vehnäleseitä
1 pss Kuivahiivaa
4 tl Suolaa
Vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

Keitä ja soseuta porkkanat tai käytä valmista sosetta. Raasta pari porkkanaa isolla terällä. Lämmitä tai viileennä sose hieman yli kädenlämpöön, jotta saadaan hiivalle oikea lämpötila. Lisää soseeseen: raaste, siirappi, siemenet, leseet, suola ja kuivahiiva. Lisää sitten jauhoja. Aluksi 5 dl ja sitten desi kerrallaan. Taikinasta olisi tarkoitus saada pallo. Kun pallo alkaa muodostua lisää öljy ja vaivaa loppuun. 
Nostata taikinaa puolesta tunnista tuntiin. 
Kaiva noitapata kaapista ja laita se kylmään uuniin ilman kantta lämpenemään 225 asteeseen. Kun uuni on saavuttanut lämpötilansa niin laita taikinapallo pataan ja heittele vielä auringonkukansiemeniä päälle. Sitten kansi päälle ja pata uuniin. Anna paistua ensin puoli tuntia ja sitten ilman kantta ensin 15 minuuttia ja sammuta tämän jälkeen uuni ja anna olla jälkilämmöllä kymmenen minuuttia. Nosta pata uunista ja ihana leipä on vamis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti