sunnuntai 8. marraskuuta 2020

VODKAPASTA

Jos isä tykkää vodkasta ja pastasta niin miksipä ei isänpäivälle voisi tehdä vodkapastaa? Helpon reseptin ainekset saattaa löytyä ihan kotosalta, eikä valmistamiseen mene niin kauan aikaa, että päivä menisi keittiössä.
 
VODKAPASTA
-250g spaghettia
-1rkl neitsytoliiviöljyä
-150g tomaattipyrettä
-2dl kuohukermaa
-1kpl sipuli
-2kpl valkosipulikynsiä
-2kpl chilejä
-1dl votkaa
-1tl suolaa
-1tl mustapippuria
-0,5dl pastan keitinvettä

Pinnalle:
-Basilikaa ja pecorinoraastetta

 
Tämä on suht nopeasti toteutettu arkiruoka vähän juhlavammalla twistillä. Aloitetaan annoksen vääntäminen laittamalla pastavesi kiehumaan ja sillä välin on aikaa pilkkoa vihannekset. Sitten pasta ohjeen mukaan veteen kiehumaan. Ota toinen kattila (onnistunee myös pannulla) liedelle ja lisää oliiviöljy ja freesaa sipulit sekä chili nopeasti. Tämän jälkeen lisätään kattilaan tomaattipyree ja anna paahtua jonkin aikaa, että se hieman karamellisoitua. Tämän jälkeen mittaa pari reilua shottia vodkaa sekaan ja kiehuta pari minuuttia, jotta enin alkoholi haihtuu pois. Tämän jälkeen joukkoon kerma sekä kuivat suola ja pippuri. Sekoita ja siirrä odottamaan pastan valmistumista. Kun pasta alkaa olemaan al dente, ota hieman pasta keitin vettä talteen (tällä saat tarvittaessa ohennettua kastikkeen rakennetta) ja valuta pasta. Sekoita lämmin pasta kastikkeen sekaan (lisää tarvittaessa hieman keitinlientä sekaan) ja nostele sopiva annos lautaselle. Koristele komeus tuoreella basilikalla ja pecorino-juustolla. NAUTI!


VEGAANIN VODKAPASTA

250g pastaa
1rkl oliiviöljyä 
150g tomaattipyrettä
2,5dl kaurakermaa
1dl vodkaa
2 valkosipulinkynttä
1-2 chiliä (voimakkuudesta riippuen)
1 keltasipuli
1tl suolaa
1tl mustapippuria
 
Pinnalle:
ravintohiivahiutaleita
tuoretta basilikaa

Aloitetaan annoksen tekeminen laittamalla pastavesi kiehumaan ja aloita sipulin leikkaamisella. Keitä sitten pasta pussin ohjeen mukaan. Tee pastakastike kattilassa ja lisää ensin oliiviöljy ja sitten sipulit ja chili ja freesaa ne nopeasti. Lisää sitten tomaattipyree kattilaan ja anna seoksen nyt hieman karamellisoitua. Lisää sitten vodka. Älä tunge päätäsi heti tämän jälkeen kattilan päälle haistellaksesi miltä kastike tulee tuoksumaan, alkoholi haihtuu tässä kohtaa niittäin pois ja on siinä höyryssä joka nousee kattilassa. Lisää sitten suola ja pippuri ja kaurakerma. Valuta keitetty pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon ja pyöritä sekaisin. Nostele annos lautaselle ja lisää pinnalle tuore basilika ja ravintohiivahiutale.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti