sunnuntai 2. toukokuuta 2021

HATSAPURI

- Muistatko, kun käytiin kesällä Puumalassa ja aika lähellä sitä isoa siltaa, oli Ville Haapasalon hatsapuri kioski?
- Muistan. Ja muistan myös sen kioskin jonon. 
- Juu. Ei ehditty kyllä jäädä jonottelemaan vaikka jälkeenpäin on asia hieman harmittanut.
- No on kyllä! 
- Toisaalta, nyt resepti on julkaistu netissä, joten pitäisikö kokeilla?
- Kokeillaan vaan. 
Alkuperäinen resepti on niin suuri, että puolitimme reseptin, nyt tällä ohjeella saa kaksi reilua hatsapuria.

HATSAPURI

500 g vehnäjauhoja
100 g kermaviiliä
0,5 dl kermaa
1 dl piimää
1 dl vettä
25 g voita
0,5 rkl suolaa
0,5 rkl sokeria
0,5 pss kuivahiivaa (6g)
kananmuna (voiteluun)


Täyte:
300g halloumia
200g mozzarellaraastetta


Yhdistä kuivat aineet, sekoita joukkoon nesteet sekä lisää joukkoon sulatettu voi. Vaivaa koko setti taikinaksi. Anna taikinan kohota 3-4 tuntia kelmun alla, ettei taikina kuivhda. Raasta halloumi ja yhdistä mozzarellaraasteen kanssa ja muovaa kahdeksi palloksi. Jaa taikina puoliksi ja kauli niistä litteitä pyöreitä kiekkoja. Paina juustopallo takinan keskellä ja jätä taikinan reunoille hieman tilaa. Rypytä reunat yhteen nyytiksi. Kaulitse nyt pallo uudelleen noin parin sentin paksuiseksi pyöreäksi leiväksi. Tee leivän keskelle pieni reikä. Tämä estää leipä räjähtämästä.
Paista leipää uunissa korkeimmalla mahdollisella asteella noin 10 minuuttia, eli kunnes pinta saa väriä ja juusto leivän sisällä kuplii. HUOM!!! Meidän leipien aste ero oli 25c ja pienemmällä asteella tehty leipä oli uunissa jopa 3 min kauemmin. Vahdi siis oikeasti uunin vieressä!!
Voitele valmis hatsapuri voisulalla ja tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti