sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

GAZPACHO

Tänä kesänä sää on antanut parastaan ilmojen osalta, eikä keittiöön ole kyllä ollut enää viikkoihin oikein mitään asiaa sen kummemmin. Kuumuus on vienyt pois ruokahalua ja suureksi osaksi ruokaympyrää on tullut jäätelö.
Nyt oli kuitenkin pakko saada jotain kevyttä, mutta ravitsevaa ruokaa. Kylmä keitto on oikeastaan aika lailla parasta mitä näillä helteillä voi syödä arkiruokana. 

GAZPACHO

Keittoon saa lisää proteiinia vaikka eilisellä grillijuustolla onneksi sitä myös löytää nykyään myös vegaanisena. 

5 kpl tomaatteja
1 kpl punainen paprika
1 kpl keltainen paprika
½ kurkku (n.200g)
1 kpl kevätsipuli
4 kpl valkosipulinkynsiä
1 kpl punainen chili
2 viipaletta paahtoleipää
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 dl vettä
1 rkl viinietikka
2 rkl oliiviöljyä
3 kpl jääpalakuutioita (halutessasi)


Poista tomaateista kanta ja pilko muutamaan osaan. Tomaattien kuoren jätimme myös keittoon, vaikka se joissain resepteissä oli otettu pois. Poista sitten chilistä ja paprikasta siemenet. Leikkaa paahtoleivästä reunat pois ja pilko nekin muutamaan osaan. Paloittele sitten myös muut ainekset niin, että blenderin on helpompi ne soseuttaa. Riippuen laitteen koosta voit saada kaikki ainekset koneeseen tai voit joutua tekemään tämän määrän useammassa erässä. Mikäli sinulla on kompaktimpi blenderi, katso niin, että jokaista ainesta tulisi jokaisella soseutuskerralla mukaan hieman. Kaada keitto sitten isomaan astiaan, jossa voit vielä sekoittaa kaikki soseutukset kerran sekaisin. Tämä työvaihe jää tietenkin pois jos olet saanut kaikki ainekset mahdutettua blenderiin. Vinkkinä vielä, että voit halutessasi korvata osan vedestä jääpaloilla, jolloin keitto pysyy viileämpänä, blenderin pyörinnän tuottaessa jonkin verran lämpöä.
Sitten onkin aika päästä nauttimaan nopea ja kevyt lounas ihanassa auringonpaisteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti