sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

On taas se aika vuodesta, kun meillä tehdään kakkuja. Tai siis kakku. Jenkkakahvamies on jo vanha ukko, kun tämä postaus kajahtaa eetteriin, joten onnitelkaamme häntä! Vegaaninen juustokakku valikoitui kakuksi siitä syystä, että näillä lämmöillä ei tarvitse laittaa uunia päälle ja vegaanisuus oli luonnollinen valinta jo siksi, että Jenkkis kärsii laktoosi-intoleranssista ja tällä reseptillä minun voimme molemmat viettää kivan syntymäpäivän. Kakku on itsessään helppo tehdä, mutta vaatii hieman aikaa hyytyä. Teinkin kakun jo päivää aikaisemmin jääkaappiin ja koristelin kakun vasta hieman ennen kahittelua.


VEGAANINEN JUUSTOKAKKU


(20cm vuoka)

pohja
2 pötköä dominokeksejä

kakku
2 dl vegaanista vaahtoutuvaa kermaa
180g vegaanista tuorejuustoa
1 dl vanilijanmakuista vegaanista rahkaa
200 g  vegaanista valkosuklaata

päälle
kiiwiäOta kaapista irtopohjavuoka ja laita pohjalle (reunan väliin) leivinpaperi. Leikkaa myös reunoille leivinpaperiliuskat, jotta saat kakun helpommin irrotettua vuoasta. 
Kaiva kaapista sitten blenderi ja blendaa dominokeksit pieneksi muruksi. Paina muruset tiukasti pohjalle levyksi lusikalla. 
Vatkaa ensin kermavaahto melko kovaksi vaahdoksi. Ota sitten tuorejuusto ja rahka, ja vatkaa molemmat kermavaahdon joukkoon. Sulata suklaa ja vatkaa sekin lopuksi vaahdon joukkoon. 
Kaada koko komeus keksinmurujen päälle. Tipauta sitten vuoka muutaman kerran pöydälle muutamien senttien korkeudesta, jotta päällisestä tulee tasaisempi. 
Koristele seuraavana päivänä haluamallasi tavalla. Kiiwi tuo kivaa raikkautta kakkuun ja on Jenkkiksen lempi hedelmä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti