sunnuntai 15. syyskuuta 2019

PASTA CARBONARA

On vuosi 2018 ja olemme vasta aloitelleet blogia.
- Tehdäänkö seuraavaksi pasta carbonara? Ja se pasta itse?
- Joo tehdään vain. Pääsen raastamaan taas nakkia. 
Viikkoa myöhemmin.
- Tehdäänkö blineja, kun on blini aika?
- Joo .Tehdään vain.
- No mutta sitten siirtyy carbonara.
- No tehdään se sitten myöhemmin...
Tämä keskustelu on jatkunut nyt vuoden. Saimme kuitenkin nyt hyvän kolon pastalle. Joten, olkaa hyvä! Pasta carbonara!

Aloitetaan pastan valmistuksesta. Harmittaa vähän, että miksi ei aikaisemmin olla kokeiltu. Reseptikin on helppo.  


PASTA
(neljälle)

4 dl durumvehnäjauhoja
3 munaa
3 tl öljyä
1 tl suolaa


Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokeon keskelle syvennys, johon lisätään munat, öljy ja suola. Sekoita ainekset keskeltä reunoille edeten kiinteäksi taikinaksi. Alusta taikinaa käsin n. 10 min. Kannattaa ottaa vaikka aikaa tästä, koska taikinassa huomaa selkeän muutoksen, kun se on valmista. Anna taikinan levätä kelmussa n. 30 min.
Ota levännyt taikina ja jaa 4 osaan. Muotoile suorakaiteen muotoinen levy ja ala ohentamaan levyä pastakoneella tai kaulimella. Valitse kaulin jos pastakone ei toimi kunnolla, koska se tietää vain kyyneliä ja hampaiden kivistystä. Muista jauhot. Jauhota pastakone tai kaulin ja pöytä kunnolla. Ohenna levyä kaulimella tai pastakoneella niin, että pasta levy on noin 1-2mm paksu. Voit leikata pastan ilman konetta helposti niin, että kieritä levy kevyeksi rullaksi ja leikkaa päästä ohuita siivuja. 
Jauhota taas pastaa, kun olet saanut sen leikattua suikaleiksi. 
Anna pastan tämän jälkeen kuivahtaa pöydällä (jauhoissa) noin 30 min. 
Keitä pastaa 2-4 min runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitetty pasta siivilään ja valuta vesi pois. 
Tämän kokoinen taikina kannattaa keittää 2-3 erässä.


PASTA CARBONARA

100g Palvikinkkua
1 pkt Pekonia
3 kynttä Valkosipulia 

2 dl Ruokakermaa
2 Kananmunaa
1 tl Suolaa 
1 tl Pippuria
2 dl Parmesan juustoa
Paista pekoni, palvikinkku ja valkosipuli pannulla. Sekoita kulhossa ruokakerma, munat ja 2/3 osaa permesaania ja suola sekä pippuri. Sekoita lihat ja kermakastike pastan joukoon. Sekoittele ja keitä pari minuuttia. Pasta carbonaran kuuluu jäädä hieman "märäksi". 
Tarjoile heti.

 
KASVIS CARBONARA
(kahdelle)

Kävin pientä keskustelua itseni kanssa teenkö tästä suoraan vegaanista vai kasvisversion. Todettakoon tässä vaiheessa, että laitan kananmunat sulkeisiin. Itse siis niitä käytin, mutta ilmankin olisi pärjännyt.


1 pkt Bon Soya soija-viherpippurileikkelettä
2 dl kaurakermaa
2 valkosipulinkynsi
1 dl ravintohiivahiutaleita

(2 kananmunaa)
Öljyä paistamiseen
Suolaa
Mustapippuria



Pilko soijaleikkele pieniksi suikaleiksi ja ruskista se pannulla öljyssä murskatun valkosipulin kanssa.
Siirrä paistetut soijaleikkeet pastan joukkoon ja siirrä kattila takaisin liedelle pienelle lämmölle.
Sekoita kaurakerma, kananmunat, ravintohiivahiutale ja suola ja pippuri omassa kulhossa ja kaada pastan joukkoon.
Kuumenna pastaa, kunnes kerma on hieman imeytynyt. Lisää ravintohiivahiutaleita myös pasta annoksen päälle mikäli haluat. 
Nautitaan heti! 

*Alkujaan olisin tehnyt annoksen BonSoyan nakkeihin niin, että olisin raastanut nakit raastimella isolla terällä, mutta kyseisessä kaupassa ei ollut edes valikoimassa ko. nakkeja, niin viherpippurileikkeet sopivat vallan mainiosti. Mikäli teet isomman annoksen, suosittelen raastettua nakkia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti