sunnuntai 13. lokakuuta 2019

LOHIMEDALJONKI

- Meillä on blogissa ollut todella vähän kalaa.
- On. Vegaaanisena sitä on jotenkin todella hankalaa tehdä.
- Pitäisikö sun ottaa haaste sitten vastaan?
- Miten?
- Niinpä. Sehän on se haaste.

Tämän viikon ruokaohje sisältää myös ihan rahan arvoisen vinkin. Tuntuu hieman hassulle, että valmiit lohimedaljongit maksavat sen 5€/kg enemmän, kuin lohifilee. Kyse, kun on kuitenkin vain yhdestä kalan viillosta. Usein kaupoissa tehdään valmiita medaljonkeja ns. jämäpaloista ja valmiin pihvin hinta pomppaa tosiaan sen 5€/kg.
Laita kasvissyöjä kauppaan ja tee kirjolohesta lohimedaljonkeja...
Yritimme tehdä hyvin havainnollistavan kuvan. Leikkaa siis noin 5 cm levyinen pala fileestä. Leikkaa sitten fileen keskeltä viilto nahkaan saakka, mutta ei läpi. Taita sitten leikattu pala kuvan mukaisesti.

Lohimedaljonki
(neljä pihviä)-n.500g kirjolohi pala
-1 sitruuna
-3rkl tilliä
-1tl suolaa
-1tl mustapippuria

 
Leikkaa lohifilee medaljongeiksi (paksuus n. 2,5cm), kuten yllä on ohjeistettu.
Laita liesi täysille ja hieman rasvaa pannulle, (ei pakollista, koska lohi on itsessään jo melko rasvaista). Paista lohipaloja ensin "saranapuoli alaspäin" n. 2 minuuttia ja käännä. Paista toiselta puolelta vielä pari minuuttia ja mausta lopuksi suolalla, pippurilla, tillillä ja puristele sitruunasta mehua kalan pinnalle. Tarjoile vaikka perunapallojen kera. Nopeaa ja yksinkertaista herkkua!


Kalaton Lohi


Myönnan, että itku meinasi tulla jo heti kättelyssä. Toisaalta samassa kävi ajatus, että onhan porkkalaakin jo keksitty, niin miksi ei sitten kalatonta lohta. No, oranssi oli väri jota lähdin ratkomaan. Oranssi... Paprika... Siitä se ajatus sitten lähti.

2 paprikaa
2 rkl öljyä
2 rkl etikkaa
1 tl savuaromia pullosta
1 mm suolaa
1 mm sitruunapippuria

Leikkaa paprikat fileiksi noin kolmeen osaan ja paahda niitä palat uunissa "nahka" ylöspäin grilli vastuksella 225 asteessa, noin 15 min tai niin kauan, kun "nahka" eli kuori on kärventynyt mustaksi. (Ei ihan kokonaan). 
Paprikoiden ollessa uunissa, tee marinadi lopuista aineista.
Ota paprikat uunista ja poista palanut kuori. Laita fileet sitten marinadiin odottelemaan parempia aikoja. Anna marinoitua ainakin 2h. Lämmitä valelohi ennen esillelaittoa vielä uunissa. Paistinpannuun valelohi jää kiinni. 

Jouduin kuitenkin hieman huijaamaan sillä, että omegaa annoksessa on kyllä, mutta salaatissa. Raikas omega salaatti sisältää

Jääsalaattia
Saksanpähkinää
Avokadoa
Punasipulia
Sitruunamehua

Lohen kanssa söimme kermaviilikastiketta, jossa oli tilliä, sitruunaa, sitruunapippuria ja ripaus suolaa.  

Tavallisesta perunamuusista saa mukavan näköisen, kun joukkoon laittaa porkkanan ja pursottaa koko komeuden lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti