sunnuntai 27. lokakuuta 2019

MUNAKASRULLA

Munakasrulla. Melkoinen kasariklassikko, mutta todella maistuva ja monipuolinen ruoka. Meillä munakasrullaa syödään esimerkiksi ilta- tai yöpalana ja kyllähän palasia päätyy myös työpaikan eväslaatikkoon saakka. Munakasrulla on helppo valmistaa ja näyttää hauskalle. On siis taas taas kuukauden munareseptin aika.

MUNAKASRULLAN POHJA



6 kanamunaa
1 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa 
1 tl suolaa

Vatkaa pohjan ainesosat kaikki keskenään yhteen ja kaada taikina syvälle uunipellille leivinpaperi päälle. Anna paistua 200 asteessa 20- 25 minuuttia, kun pohja on ruskeahko.

KASVISTÄYTE

Askartelukaupan sydänmuotti tekee paprikasta suloisen yksityiskohdan.

200 g tomaattimurskaa (mutti)
2 dl tummaa soijarouhetta kuivana
1,5 dl edam juustoraastetta
100g tuorejuustoa (valkosipuli)
5 valkosipulinkynttä
1/2 chili



Pohjan kypsyessä valmista täyte. Pilko chili ja murskaa valkosipuli. Sekoita muut aineet joukkoon. Soijarouhe lisätään kuivana, jotta se sitoo tomaattimurskan nesteen ja tuo kivaa tekstuuria rullaan. Täytteestä tulee aika kiinteä, mutta se on vain hyvä asia. Rulla on helpompi on kääriä kiinteällä täytteellä. 
Kun pohja on kypsä ota se pois uunista ja lisää täyte. Tämän pystyy tekemään pohjan ollessa vielä lämmin. Kierrä koko komeus rullalle ja ripottele päälle vielä juustoraastetta ja laita takaisin uuniin niin pitkäksi aikaa, kun juusto sulaa rullan päälle.
Sitten vaan nautiskelemaan.


LIHAINEN TÄYTE



Käytimme yhteneväistä ohjetta pohjaan, joten tässä vain opastus rullan sisuksiin.


-400g jauhelihaa (sika-nauta)
-1kpl punasipuli
-3kpl valkopulinkynsiä
-1kpl chili
-1ps tacomaustetta (n.25g)
-n.100g tuorejuustoa (savu-paprika)
-1,5dl juustoraastetta (mozzarella)


Samalla kun pohja jäähtyy, niin valmistetaan täyte. Kuutioi sipulit ja chili pienehköksi ja kuullota pienessä määrässä rasvaa. Lisää joukkoon jauheliha ja paistele kypsäksi. Lykkää sekaan tacomauste pussi ja tuorejuusto. Hauduta hetki, että tuorejuusto sulaa tasaisesti jauhelihan sekaan.
Ota jäähtynyt pohja ja levitä täyte tasaisesti pohjalle ja tämän päälle abaut 2/3 juustoraasteesta. (Voit jättää toiseen reunaan vähän tyhjää tilaa, koska täyte tuppaa pursuamaan hieman kun käärö rullataan kiinni.)
Rullaa käärö tiukaksi rullaksi ja ripottele loput juustoraasteesta pinnalle koristeeksi. Laita rulla vielä uuniin n. 200 asteeseen hetkeksi, että juustoraaste sulaa pinnalle, tai jos uuni on vielä lämmin pohjan poaiston jälkeen, niin homma hoituu ihan jälkilämmölläkin. Sitten vaan nauttimaan valitsemallanne tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti