sunnuntai 2. helmikuuta 2020

KALA(ton)PIHVI JA KANAMUNAKASTIKETTA

- Arvaa mitä tekis mieli?
- No?
- Keitettyjä perunoita ja kanamunakastiketta!
- Ja?
- Mitä ja?
- Mitä mitä? Ei siihen muuta tule?
- Pelkkää perunaa ja kanamunakastiketta? 
- Niin.
- Mä syön aina kalapuikkoja tai kalaa muuten kanamunakastikkeen kanssa.
- Ai. Pitäiskö kokeilla? Meillä on blogissa niin vähän kalaa muutenkin. Nykyään pakasteesta saa kyllä hyviä vegaanisia kalapuikkoja, mutta jos kokeilisi niin, kuin old school.


KALA(ton)PIHVI
1 suurehko palsternakka
1 tl tilliä
1 rkl sinappia 
1 rkl ravintohiiva hiutaletta
1 tl sitruunamehu

2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
pippuria

ruisjauhoja

rasvaa paistamiseen 



Kuori palsternakka ja keitä se kypsäksi. Anna palsternakan jäähtyä ja leikkaa se ohuiksi levyiksi pitkittäin. Eli kalan fileen mallisiksi. Toisinsanoen fileeraa palsternakka. :D
Tee tahna sinapista, tillistä, sitruunamehusta ja ravintohiivahiutaleesta. 
Lisää palsternakka"fileen" päälle ohuelti maustetahnaa ja aseta toinen filee päälle.
Tee vehnäjauhoista, suolasta ja pippurista kohtalaisen kevyt frittitaikina. 
Pyöräytä pihvi ruisjauhoissa ja paista pannulla rasvassa. 


KANAMUNAKASTIKE

2 rkl rasvaa
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 tl suolaa

pippuria suoraan myllystyä
2 kovaksi keitettyä munaa

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa ja lisää jauhot hyvin sekoittaen rasvaan.
Lisää kylmästä maidosta heti puolet, sekoita hyvin ja anna kiehua, kunnes kastike on tasaisesti saonnut.
Lisää loppu neste ja hauduta 5 – 10 minuuttia.
Mausta suolalla ja sekoita joukkoon hienonnetut munat.



SILAKKAPIHVIT JA MUNAKASTI




300g silakkafilee
3kpl valkosipulinkynsiä
1 nippu tuoretta tilliä
1 sitruuna (mehu)
1tl suolaa
1tl mustapippuria
1/2tl valkopippuria
1dl Panko jauhoja (kuorrutukseen)
1rkl öljyä



Asettele silakkafileet nahkapuoli alespäin laakealla alustalle (esim. uunipelti riittää tähän määrään). Kuorruta kala-armadan pinta suolalla, pippurilla, tillillä ja murskatulla valkosipulilla. Tämän jälkeen "Pimp my Herring" eli koita löytää kokonsa puolesta parhaat fileé "Match made in Heaven" pariskunnat vastakkain. Lisää pankojauhot laakealle lautaselle ja paneroi fileiden pinta jauholla. Laita keittolevy keskilämmölle ja perään reilu köntsä voita pannulle. Paistele silakkafileet tirisevässä rasvassa kerran kääntäen molemmin puolin rapsakan herkullisiksi.

Tarjoile klassikkoherkku pernamuusin, munakastin ja tuoreen tillin kera! ..ja paluu 90-luvun koulukeittöön on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti