Tammikuun terveysviikot jatkuu ja flunssakausi painaa päälle. Polkkis vetelee pieniä pulloja naamariin, joten sen pohjalta käytiin seuraava keskustelu.
- Olen nähnyt sun imevän inkiväärishotteja niistä pikkuruisista purkeista. Lienevät jokin kauden uusi trendi tuote?
- Ei inkiväärishotti uusi tuote ole, mutta sillä saa pidettyä flunssan loitolla.
- Lienee aika hintavia, näin paikallisessa marketissa putelin ja liekö ollut reilusti yli parikymppiä litra.
- Kieltämättä - tämä desin pullo maksoi päältä kaksi euroa.
- No huh, onnistuukohan tuon valmistus kotikonstein?
- Tarvitsee katsoa netistä ohjeita, ainakin voidaan kokeilla.
- Let´s go to the interwebs!
INKIVÄÄRISHOTTI
140 g inkivääriä
1 dl hyvää hunajaa (vegaani laittaa siirappia)
1 l vettä
1 kpl sitruuna
Kuori inkivääri lusikan kärjellä. Raasta se karkeaksi raasteeksi kulhoon. (Huom! Kannattaa oikeasti sillä karkealla raastaa, koska inkivääri on helpompi poistaa myöhemmin suurempana raasteena.) Lisää hunaja inkivääriraasteen päälle.
Kiehauta vesi ja kaada se inkiväärin ja hynajan päälle. Sekoita ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Siivilöi juoma ja purista sitruunamehu joukkoon. Säilytä se kannellisessa astiassa jääkaapissa. Nauti shottilasillinen (noin 4 cl) aamuisin. Inkiväärishotti säilyy kylmässä hyvänä noin kaksi viikkoa. Juoma riittää kahdeksi viikoksi kahdelle henkilölle.
Chilipää lisää reseptiin vielä inkivääriraasteeseen kokonaisen shilin pieniksi hienonnettuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti