- Vaikka ilmat ei ihan laskiaiselle näytä, niin mitäs laskiaisruokaa tehdään blogiin?
- Pullat ja hernari on jo tehty, niin miten olisi pannukakku?
- Mä en oo varmaan ikinä tehnyt pannukakkua.
- En minäkään... Meinaan vegaanisena.
VEGAANI PANNARI
ohjeesta tulee uunipellillinen
1 dl tapiokajauhoa (tai 1 dl kaurahiutaleita)
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
1 dl vanilija soijajogurttia
1 l soijamaitoa
noi 15 g tummansinistä Keiju -margariinia
Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää soijamaito ja -jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja anna taikinan vetäytyä sen aikaa.
Ripottele uunipellille leivinpaperin päälle margariininokareita ja laita pelti uuniin kunnes margariini on sulanut. Levitä margariini tasaiseksi ja kaada taikina pellille.
Ripottele päälle vielä pieniä margariininokareita ja paista pannukakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta pelti sen jälkeen ylemmälle tasolle ja paista vielä 10 minuuttia, jotta pintaan tulee kaunis väri.
Pannukakku kiinteytyy jäähtyessään, joten anna sen vetäytyä hyvin ennen tarjoamista.
OLEG'S PANNUKAKKU
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua margariinia
Tämä pullahtuoksuinen superresepti syntyy kädenkäänteessä, vaikka änäriä hakatessa (kun emäntä häärii keitiössä). Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini.
Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti