KALAKEITTO TOFUSTA
1 l Vettä
1 Kasvisliemikuutio
1 Sipuli
500g Keskikokoisia perunoita
3 Porkkanaa
2 dl Kaurakermaa (sipulilla maustettua)
1 pkt Savustettua tofusuikaletta (SoFine)
50 g Purjoa
8 Maustepippuria
2 laakerinlehteä
Suolaa maun mukaan
Kuivattua tilliä koristeeksi annoksen päälle
Laakerin lehti ja kuivattu tilli on lähteneet yhdessä kaljalle ja siksi niitä ei kuvassa näy. |
1. Laita vesi kiehumaan kattilaan liemikuution kanssa. Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli ja lisää se veteen.
2. Porkkanoiden kypsyessä kuori ja kuutioi perunat ja lisää kattilaan.
5. Lisää tofupalat, kaurakerma ja mausteet kattilaan ja keitä vielä n. 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ja perunat ovat pehmenneet.
Keitossa 59kcal/100g
PERINTEINEN KERMAINEN LOHIKEITTO
Ainehiset:
1 l vodaa
400g kirjolohta
1 keltasipuli
pala purjoa (10-15cm)
3 porkkanaa
6 perunaa
2 dl ruokakermaa
15 kpl maustepippuria
1 tl merisuolaa
nippu tilliä
1 kpl kalaliemikuutio
Opastus:
Jos lähdet perinteiseen tapaan liikenteeseen nahallisella lohifileellä, niin aluksi opettele fileroimaan kirjolohi filee esim. TÄÄLTÄ (Jenkkis ajeli Strömsöstä ohi ja huolella) ja toteuta. Pidä kalapalat tallessa jatkoa ajatellen.
Kuori juurekset ja pese purjo mullasta. Sitten voitkin kuutioida juurekset ja paloitella sipulit (purjo kannattaa leikata ymmyrkäisiksi suikaleiksi).
Sitten kattilan täytteeksi ohjeessa määritelty vesi pippureineen kuutioinen ja kun pinta alkaa poreilla, iske ensin porkkanat muutamaksi minuutiksi kypsymään. Tämän jälkeen voit heittää potut ja sipulit sekaan, keittele kaveruksia n. 15min. Tällä välin kuutioi fileeroitu lohi sopiviksi (1,5 x 1,5cm) kuutioiksi. Kun juurekset alkaa olla kypsiä, heitä lohikuutiot sekaan ja lakse lämpöä. Keittele n. 5min ja siirrä pois levyltä, anna muhia toiset 5 min. Lisää lopuksi kerma, suola ja silputtu tilli. Nauti näkkileivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti