sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

KORONA SURVIVOR KIT ELI MAISTUVAA TÖLKKIRUOKAA

-Mieti, viikko sitten olin Erinin oikealla livekeikalla. Viikko sitten. Seitsemän päivää sitten viime viikon lauantaina. 
- Niin, itsehän en lähtenyt sinne. 
- No et, mutta sinullakin olisi ollut siihen kyllä mahdollisuus. 
- Maailma muuttuu neitiseni. 
- Kyllä, melkoisen nopeaan. 
- Tehdäänkö vessapaperista joku hassutteluresepti?
- Ei vitsailla nyt. Tehdään joku oikeasti järkevä purkkiruokaresepti. 
- Olet kyllä oikeassa. 

TOMAATTIKASTIKE PULLILLE
Maittavien Koronasäilyketonnopullien kera sopii nautittavaksi oiva säilykepitoinen tomaattikastike.

Ainekset:

-400g tomaattimurskaa
-1 valkosipulikuutio (pakaste)
-1 tl mustapippuria (myllystä)
-1 tl basilikaa (tai jotain muuta yrttiä)
-1 kpl liha/kasvisliemikuutio
-1 dl sipulia (pakaste)
-1 rkl chiliä (pakaste)
-3 kpl pepperoneja (säilyke)
-2 rkl tomaattipyree (tuubi)

Kattilan pohjalle loraus öljyä ja freesaa sipuleita minuutti pari. Lisää sekaan vielä chilit, pyree sekä liemikuutio ja anna olla toiset pari minuuttia. Lisää sekaan tomaattimurska ja mausteet. Huljuta vielä tölkki desillä vettä ja anna hautua miedolla lämmöllä parisenkymmentä minuuttia, että kasti hieman sakenee. Lisää lopuksi joukkoon hieman sokeria (tulee pehmeämmän makuista). Nosta levyltä ja tarjoile esim. tonnopullien sekä pastan kera.


TONNIKALAPYÖRYKÄT

Kuiva-ainekaapin tarvikkeet:

-2 prk tonnikalaa (n. 300g lihaa)
-1 valkosipulikuutio (pakaste)
-1 rkl persiljaa (pakaste)
-1 rkl tilliä (pakaste)
-1 tl suolaa
-1 tl mustapippuria
-1 dl korppujauhoja
-2 dl juustoraastetta
-3 kpl kananmunia


Teko:

WARNING! Koska poikkeustila päällä, niin jos jokin ainesosa puuttuu, jätä se pois tai korvaa jollai muulla! Älä lähde turhaan kauppaan hortoilemaan!

Ota pakkasesta (tai tuoreena tai maustepussukasta) valmis pakastetut yrtit ja v-sipuli sulamaan. Avaa tonnikalatölkit ja valuta nesteet pois. Tällä erää Jenkkiksen ydinlaskeumasuojasta löytyi tonnikalaa niin paloina kuin hiutaleina, nämäkin sekä vedessä, että öljyssä marinoituina.
Summasummaarum: Litistele purkkifisut sekaisin kulhoon ja lisää sekaan mausteet, juusto sekä korppujauho. Vaivaa tasaiseksi massaksi ja anna turvota viitisen minuuttia. Pyörittele lihapullamaisesti sopivan kokkosia pullia ja paistele semi-kuumalla pannulla, kunnes saavat kivasti väriä. (Kannattaa pyöritellä ja jopa vähän asetella, että saa kivan paistopinnan.)
Step 2: Valmista kastike (kts. resepti yllä) ja syö pullat.



VEGAANISET TONNOPULLAT


Minulla on lähes aina vegaanista tonnikalaa pakkasessa, koska se säilyy siellä ja tonnikalaa on aika vaikeaa tehdä itse.

2 pkt vegaanista tonnikalaa (vegekaupasta)
2 rkl tapioka jauhoa
1 dl korppujauhoja
3 rkl sitruunamehua
1 dl kaurakermaa
1 tl maustetilliä
1 tl sitruunapippuria
1 rkl savupaprikajauhoa 


Aloita vegaanisesta tonnikalasta rikkomalla se kulhon pohjalle. Lisää kaikki loput ainekset. Sekoita kädellä tai puisella haarukalla. Anna turvota 5-10 min. Pyörittele pallurat ja paista pienessä määrässä rasvaa. 

Tarjoillaan minkä vaan pastan kanssa. 

Annoksen kcal noin 550 kcal.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti