sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

TÖHNÄMUNAT

Tämän kuukauden munareseptissä perinteistä poiketen kananmunaa edustaa lähinnä vain ulkoasu. Eli pääsiäisen kunniaksi ajattelimme panna ns. suut makiaks! Polkkis halusi välttämättä saada suklaata suklaalla, koska miksi ei! Ja Jenkkiksen versiossa kohotellaan verenpainetta pohjoismaalaisittain ammoniumkloridilla. 

TÖHNÄMUNAT

-6kpl suklaamunia
-2dl kuohukermaa
-125g mascarponea
-2tl vaniliinisokeria
-50g Turkinpippureita
-100g Nutellaa
-suklaaströsseliä koristeeksi


Tämä resepti on kaikessa yksinkertaisuudessaan melko simppeliä tekoa. Eli aluksi kaadetaan kuohukerrma sekä vaniliinisokeri kulhoon, otetaan vatkain esille (Vegeslihalla suosittelee sähköistä versiota) ja vatkataan sokerikermaseos kuohkeaksi, sen jälkeen lisätään joukkoon mascarpone ja sekoittele vielä hetki.

Huom! Tässä vaiheessa siirsimme puolet vaahdosta toiseen astiaan, sillä teimme töhnikset kahdella eli täytteellä.

Jatkamme siis vispiläkulhon kanssa ja lisäämme joukkoon ihanaisen Nutellan. Nopea vatkaus ja avot! Nutellainen täyte onkin valmista käden käänteessä!

Seuraavaksi otetaan hellään käsittelyyn Turkisk Peber karamellit. Murskaa pippurit Jenkkiksen tapaan hienostuneesti morttelissa tai laita pussiin ja hypi päälle. Lopputuloksena olisi hyvä tulla jauhoa sekä pieniä rakeita. Ota aiemmin sivuun siirretty vaahtokippo nyt käsittelyyn, nakkaa suurin osa turkipippurimurskasta vaahdon sekaan, mutta säästä hieman rakeita koristeluun. Sekoita nopeasti ja tämäkin täyte on valmis.

Sitten täyttö puuhiin. Otetaan kuutisen suklaayllätysmunaa käsittelyyn. Leikkaa terävällä veitsellä noin 1/3 suklaamunan yläosasta pois, että yllätysrasia mahtuu tulemaan juuri ja juuri ulos. Siirrä operoitu muna jääkaapppiin, ettei pääsy löystymään. Toista tämä kuutisen kertaa (riippuu paljonko olet horkkinut täytettä tähän mennessä). Kun munat on leikattu, niin on viimeistelyn aika. Ota kaksi teelusikkaa ja ala täyttämään haluamallasi täytteellä. Kruunaa taideteoksesi lopulta strösselillä ja salmiakkihipuilla. Aseta tarjolle, nauti ja saa uusia ystäviä herkuillasi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti