sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

RYYNIMAKKARAKASTIKE

- Kauppaan oli tullut uutta vegaanista ryynimakkaraa.
- Joko sitä oli?
- Juu ostin sinulle. 
- Jos tää on hyvää, niin maailma alkaa olla valmis. Ryynimakkarakastike oli mun yksi lempiruoka lapsena, eikä sitä samaa makua ole oikein saanut mitenkään korvattua. 

Tänään sukelletaan siis Polkkatukkanaisen lapsuuden makuihin sekä harjoitellaan se ruskeakastike niin, että jokainen osaa sen jälkeen. Ei paakkuuntuvia jauhoja klimpissä vaan tasainen ja perinteinen ruskeakastike.
 
VEGAANINEN RYYNIMAKKARAKASTIKE



1pkt Vegaanisia ryynimakkaroita 
Öljyä paistamiseen
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
0,5 kasviliemikuutiota
2 rkl sinistä keijua
 
Leikkaa ryynimakkarat suupaloiksi ja paista pannulla pienessä määrässä öljyä. Siirrä makkarat sivuun ja kuivaa pannu ja lisää kuivalle pannulle vehnäjauhot. Paahda vehnajauhot nyt huolella niin, että ne saavat kunnolla väriä, hiekkarannan hiekka siinä aivan vesirajassa on oikea sävy vehnäjauholle. Paahtamisen ja palamisen ero on aika hiuksen hieno ero, mutta harjoittelemalla oppii hyvin mikä on hyvä paahtoaste. Lisää vesi. Ensin puolet ja sitten sen mukaan, kuinka paksua haluat kastikkeesta. Kannattaa vispata kastike pannulla, jotta saat siitä tasaisen. Huomaathan, että silikonivispilä tähän käyttöön pn paras, ettei paistinpannu naarmuunnu. Lisää sitten soijakastike ja puolikas kasvisliemikuutio. Kastike näyttää nyt lähes valmiilta, mutta lisää vielä kasvirasva, jotta saat lisää makua ja kastikkeeseen ihanan kiillon. Lisää lopuksi valmiiksi paistetut ryynärit joukkoon. 

 

RYYNIMAKKARAKASTIKE


400g ryynimakkaraa
1kpl sipuli
3kpl valkosipulin kynttä
1kpl chili
1tl suolaa
1tl mustapippuria
400g tomaattimurskaa
tuoretta persiljaa



Tämä on suhteellisen nopeasti valmistuva herkullinen arkiruoka. Aloitellaan pilkkomalla sipulit pienemmiksi ja sen perään chili pieniksi renkaiksi. Hienonna myös tuore persilja halutessasi pienemmäksi silpuksi. Viipaloi ryynimakkara melko ohuiksi siivuiksi. Laita pannu lämpenemään ja paista makkaroihin kaunis pinta, älä anna kuitenkaan olla liian pitkään, sillä alkavat halkeilemaan. Siirrä makkarat syrjään lautaselle. Lisää rasvaiselle pannulle sipulit ja chili, kuullota hetki että pehmenevät. Kaada sekaan tomaattimurska ja mausta suolalla ja pippurilla. Kun tomaattimurska alkaa porista, pienennä levyä (2-3/6) ja lisää makkarat sekaan ja anna muhia 10-15min. Tarjoile esim. pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti