torstai 14. maaliskuuta 2019

PIHVI

Tietättekö mikä päivä tänään on? On eräänlainen tasa-arvon päivä. Tänään on naisten aika paistaa pihvi.
En meinaa valehdella. Kävin aikaimoisen taistelun itseni kanssa, että sain pihvin tuohon malliin, mutta tiesin kuinka paljon Jenkkakahvamies tulisi sitä arvostamaan. On vuosia, kun ole viimeksi pihviä paistanut. Itseasiassa en ole varmasti koskaan paistanut sisäfileetä. Tiesin lähtökohtaisesti, että pihvinpaistossa on omat niksit ja päätin lukea ne kaikki, koska en halunnut epäonnisua. Pihvi onnistui ja Jenkkis oli enemmän kuin kiitollinen. Se puhui pihvistä vielä seuraavana päivänäkin!

Tässä siis Polkkatukkanaisen pihvinpaiston ABC:
- Ota liha lämpenemään tuntia ennen paistamista.
- Suolaa reilusti ja pippuroi liha 30 min ennen paistamista.
- Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää pannulle voita ja öljyä.
- Lisää muutama kokonainen valkosipulinkynsi pannulle tuomaan makua.
- Lisää pihvi pannulle. Älä liikuta pihviä. Kun se on pannulle laitettu niin se sitten on siinä.
- Laske paisto-aika pihvistä. 3cm paksuisen pihvin paistoaika on 3 min puoleensa eli 6 min yhteensä. 
- Kallista pannua ja heittele rasvaa lusikalla pihvin päälle.
- Siirrä liha folioon vetäytymään, kun paistoaika on kulunut. 
- Lihan tulee vetäytyä kokonainen paistoaika foliossa (minulla 6 min). 

Olin kyllä tyytyväinen pihviin. Se oli hieman punainen sisältä, mutta Jenkkiksen mukaan täydellinen. Ja vaikka en osaa paistaa nyt, kuin yhtälai kypsyyttä niin haittaako se jos se on hyvä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti