sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

SUOLAINEN PELTIPIIRAKKA

Tiedätte varmaan sen hetken, kun istutte kahvilassa ja syötte maailman parhaan makuista piirakkaa ja päätät, että teet heti kotiin päästyäsi samanlaista ja mietit, että miksi et itse ole pitkään aikaan tehnyt mitään piirakkaa. Saatat ehkä katsoa kahvilassa jo netistä jonkun reseptin ja kävelet kauppaan ostamaan aineksetkin. Sitten kosket matkalla johonkin heinään ja kotiin päästyäsi katsot instaa ja teet uunifetapastaa. Niin se vaan useasti menee. En kuitenkaan tiedä miksi keväänkorvalla tulee piirakkahimo ja joka kerta, kun piirakkaa on tehnyt, miettii että miksi tätä ei tee useammin? Pellillinen piirakkaa riittää hyvin juhliin tai iltaplaksi sekä vaikka evääksi töihin. Piirakkaa voi myös pakastaa.

Polkkatukkanaisen luottopiirakka:


Pohja

1 prk maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
250 g margariinia
2 tl leivinjauhetta

Täyte

1 pss pakastepinaattia
2 rs  kirsikkatomaatteja
1 pkt fetajuustoa 
2 dl juustoista ruokakermaa
2 munaa
suolaa

Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho. Lisää maitorahka ja margariini. Margariinin lämmöllä ei ole juurikaan väliä, mutta älä käytä mikron kautta. Tätä piirasta tehdessäni tempaisin margariisin suoraan jääkaapista. Koska vaivasin kädellä taikinan niin kylmäähän se oli.  Kun pohja on pyöritelty taputtele se syvemmälle uunipellille. Riko kanamunat kulhoon ja lisää ruokakerma. Vispaa tasaiseksi. Sulata pakastepinaatti ja lisää seokseen. Lisää fetajuusto ja puolitetut kirsikkatomaatit. Lisää suolaa  tarpeen mukaan. 
Kaada seos pohjan päälle. Tasaa täyte koko pellille. Uuniin 200 astetta noin 25 minuuttia.



Aura-purjo-pekonipiirakka




Pohja

-1prk maitorahkaa
-4dl vehnäjauhoja
-250g margariinia
-2tl leivinjauhetta

Täyte
 
-1pkt pekonia
-1kpl purjo
-100g Aurajuustoa 
-1prk (2,5dl) juustoinen ruokakermaa
-3 munaa
-1tl suolaa
-1tl mustapippuria
-kourallinen tuoretta persilja 


Anna akan valmistaa pohja kun et itse kuitenkaan siihen ole kykeneväinen.
Tällä välin voit alkaa suikaloimaan pekonin n. sentin levyisiksi paloiksi ja laita kylmällä pannulle ruskistumaan. Silppua sillä välin purjo suunnilleen saman levyisiksi renkaiksi ja laita pekonin joukkoon pehmentymään kun pekoni alkaa ottaa itseensä väriä. Anna muhia pienellä lämmönnä n. 5 minuuttia. Kaada pekoni-purjo seos pellille taputetulle piirakkapohjalle. Murusta vielä päälle aurajuusto. Sekoita tämän jälkeen ruokakerma, kananmunat, satumaisesti silvottu persilja sekä loput mausteet. Kaada munakermaseos lopuksi uunipellille muiden aineiden päälle ja siirrä pelti uuniin n. 25 minuutiksi 200 asteeseen. Valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti