maanantai 29. huhtikuuta 2019

PERINTEISET VAPPUMUNKIT

Kun olemme saaneet simat pullotettua ja huomenna jo poksautellaan ne auki, niin on aika tehdä munkkeja. Teimme munkkeja ensimmäistä kertaa tällä ohjeella, olemme siis varmoja, että sinäkin onnistut.



5 dl maitoa 
50 g hiivaa
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
100 g voita
13 dl vehnäjauhoja
öljyä

sokeria

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kananmunat, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta taikinaa lisäilemällä jauhoja ja loppupuolella lisää pehmeä voi. Anna taikinan kohota puolisen tuntia. Pyörittele taikinasta pyöreitä munkkeja, jos haluat rinkelimunkkeja tee sormella reikä keskelle ja muotoile sopivaksi. Huomioi, että munkit turpoavat, joten niistä kannattaa tosiaan tehdä aika pieniä


Laita öljy kiehumaan paksupohjaiseen kattilaan. Kun öljy on sopivan kuumaa (170–180 astetta) paistele munkit käännellen kauniinruskeiksi.

Valuta esim.talouspaperin päällä ja sokeroi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti